VIJESTI / KARLOVAC

uoči Međunarodnog dana osoba s ozljedom kralježnične moždine

Najčešći uzroci spinalnih ozljeda prometne nesreće, skokovi u vodu i padovi, a najrizičnija skupina mladi

Najčešći uzroci spinalnih ozljeda prometne nesreće, skokovi u vodu i padovi, a najrizičnija skupina mladi

Udruga spinalno ozlijeđenih po prvi put je organizirala okrugli stol na temu "Njega i skrb spinalno ozlijeđenih osoba" s pružateljima usluga zdravstvene skrbi u Karlovačkoj županiji.

Najčešći uzroci spinalnih ozljeda su prometne nesreće, skokovi u vodu i padovi, a najrizičnija su skupina mladi u najaktivnijoj životnoj dobi, od 15 do 35 godina.

Rečeno je to na današnjem okruglom stolu "Njega i skrb spinalno ozlijeđenih osoba", što ga je, u povodu 5. rujna, Međunarodnog dana osoba s ozljedom kralježnične  karlovačka Udruga spinalno ozlijeđenih prvi put organizirala s pružateljima usluga zdravstvene skrbi u Karlovačkoj županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglašeno je i kako osoba koja je doživjela traumatsku ili netraumatsku ozljedu kralježnične moždine, mora koliko god je to moguće raditi na svojoj rehabilitaciji, ne zaboravljajući pri tom da rehabilitacija ne uključuje samo fizikalnu ili fizičku rehabilitaciju, već i socijalnu i psihološku.

- Važno je već prilikom prve rehabilitacije planirati svoj život u okruženju od prije ozljede. Ako zbog težine novonastalog invaliditeta nije moguće nastaviti život kakav je bio ranije, treba se posavjetovati s rehabilitacijskim timom, sustavom socijalne skrbi i drugim servisima u zajednici, poručili su iz Udruge.

Izdvojeno


Reci što misliš!