VIJESTI / KARLOVAC

Dobrodošla pomoć

Bar malo lakše saniranje posljedica tuče: Karlovčani do 31. prosinca mogu besplatno zbrinuti krovne salonitne ploče

Bar malo lakše saniranje posljedica tuče: Karlovčani do 31. prosinca mogu besplatno zbrinuti krovne salonitne ploče

Grad će trošak zbrinjavanja azbesta preuzeti na sebe i osigurati 130.000 kuna, bude li potrebno – i više

- Želimo olakšati Karlovčanima, ali i spriječiti pojavu divljih odlagališta i zato će Grad na sebe preuzeti trošak zbrinjavanja azbesta. Nadam se da će to biti olakšanje našim sugrađanima, ponajprije onima kojima su krovovi stradali u nevremenu, poručio je gradonačelnik Damir Mandić, najavivši danas da će Grad do kraja godine preuzeti trošak zbrinjavanja salonitnih ploča.

Za to će rebalansom proračuna idući tjedan biti osigurano 130.000 kuna, a ako to ne bude dovoljno, dodatna sredstva bit će osigurana posljednjim ovogodišnjim rebalansom. Oni Karlovčani koji mijenjaju salonitne ploče i istovremeno iskoristiti ovu pogodnost neplaćanja njihova zbrinjavanju, trebaju se javiti u Čistoću i dogovoriti na koji način i kada će to učiniti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Onima čiji su krovovi u potpunosti stradali pa su već u neplaniranom trošku, bit će to itekako dobrodošla pomoć.

- Fizičke osobe inače imaju pravo besplatno zbrinuti do 200 kilograma salonitnih ploča koje sadrže azbest svakih šest mjeseci. To je, otprilike, 15 ploča; ako je nekome stradalo cijelo krovište, to je puno više od tih 200 kilograma, kazao je direktor Čistoće Tomislav Polić.

Izdvojeno


Reci što misliš!