VIJESTI / KARLOVAC

u koroni

Čistoća posluje stabilno i investira, a Karlovčani sve više razdvajaju otpad - do kraja godine stižu im 22.000 spremnika

Čistoća posluje stabilno i investira, a Karlovčani sve više razdvajaju otpad - do kraja godine stižu im 22.000 spremnika

Čistoća se vrlo brzo prilagodila radu u koroni, štedjela gdje je mogla, ali ne nauštrb investicija i zadržala obim posla kao i u "normalno" vrijeme

Čistoća se vrlo brzo prilagodila radu u koroni, štedjela gdje je mogla, ali i investirala, a opseg posla, kao i u dosadašnjim krizama zadržala. Pri tom je prošla i bez zaraze koronavirusom pa nastavi li tako, očekuje stabilno poslovanje i završetak godine u plusu.

Rečeno je to na današnjoj pressici o poslovanju tvrtke, na kojoj je direktor Tomislav Polić kazao kako je, baš kao i Grad, i Čistoća nastojala olakšati poslovanje poduzetnicima pogođenim koronakrizom pa nije naplaćivala svoje usluge onima koji odlukom Stožera civilne zaštite nisu radili. To je oko 300 poslovnih subjekata, od kojih nije naplatila oko 150.000 kuna, ali su uštedama i racionalizacijom troškova uspjeli osigurati i sredstva potrebna za investicije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Javili smo se na natječaj nadležnog Ministarstva za nabavu dvokomornog specijalnog vozila za prikupljanje reciklabilnog otpada; sufinancirat će ga s 85 posto sredstava. U tijeku su dva natječaja, jedan za mini smećare, drugi za kombi vozilo koji sami financiramo, a radimo natječaj za nabavu posebnog komunalnog vozila, najavio je Polić.

Naveo je da je ove godine na reciklažnom dvorištu na Ilovcu prikupljeno 300 tona otpada - lani 112 - a na Maloj Švarči 200 tona, što pokazuje kako Karlovčani sve više odvajaju otpad i dovoze ga na reciklažna dvorišta. Pokazuju to i spremnici za papir, plastiku i staklo na "zelenim otocima", a uskoro će Karlovčani u svojim dvorištima. Grad će sufinancirati 22.000 spremnika za čiju je nabavu Ministarstvo završilo natječaj, pa gradonačelnik Damir Mandić očekuje raspodjelu tih spremnika do kraja godine.

- Napokon imamo pristojno postavljenu infrastrukturu za razdvajanje reciklabilnog otpada i narednih tjedana i mjeseci nastojat ćemo maksimalno informirati sugrađane o svim lokacijama gdje mogu odvajati svoj otpad. Moramo si osvijestiti da je to zajednička obveza svih, i gradske uprave i Čistoća, ali i svih građana. Na taj način ne samo da brinemo o okolišu, nego i da brdo na Ilovcu sporije raste. Bez obzira na Centar za gospodarenje otpadom Babina gora, mi već sada imamo mogućnost u gradu na pristojan i kvalitetan način razdvajati reciklabilni otpad, poručio je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!