VIJESTI / KARLOVAC

koronavirus

U Karlovcu u samoizolaciji 58 djece i 10 nastavnika, u izolaciji odgojiteljica i dvije osobe iz škole

U Karlovcu u samoizolaciji 58 djece i 10 nastavnika, u izolaciji odgojiteljica i dvije osobe iz škole
Marko Lukunic/PIXSEL

Nove slučajeve obolijevanja od koronavirusa danas bilježi Karlovac, a priličan broj ranije oboljelih i u samoizolaciji vezan je za vrtiće i škole

Nove slučajeve obolijevanja od koronavirusa danas bilježi Karlovac, a priličan broj ranije oboljelih i onih u samoizolaciji vezan je za predškolski i školski odgoj.

- U izolaciji je jedan odgojitelj i dvije osobe iz škole, a još 10 nastavnika je u samoizolaciji, kao i 58 djece, kazao je jutros vijećnicima Stjepan Mrežar, načelnik Stožera civilne zaštite Karlovca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pokušao je vijećnicima objasniti zašto je potrebno nositi maske, napomenuvši da je na razini države na snazi naputak da je u zatvorenim prostorima, u kojima je više od jedne osobe, uz razmak, obavezna i maska jer tako štitimo i sebe i osobu s kojom smo u kontaktu.

- Imamo pravo biti slobodni, ali osim poštivanja vlastitih prava, moramo poštivati i prava drugih. Zato bih zamolio Živi zid da stavi masku jer imamo propisano u Gradskoj upravi da svi koji ulaze trebaju staviti masku, osigurali smo svakom vijećniku po dvije i ne vidim ni jedan razlog da se maske ne stave i nose, rekao je Mrežar.

Unatoč njegovoj zamolbi, vijećnici Živog zida nisu htjeli koristiti maske pa su, nakon stanke koju je zatražio HDZ, otišli iz Velike vijećnice i sjednicu, odnosno, Aktualac nastavili pratiti preko Youtube kanala.

Izdvojeno


Reci što misliš!