VIJESTI / KARLOVAC

nastavak sjednice

SDP-ov Golubić HDZ-ovom predsjedniku Vijeća: Objasnite kakva je to izolacija kad vijećnici šeću po gradu; ako ste nas obmanuli - dajte ostavku!

SDP-ov Golubić HDZ-ovom predsjedniku Vijeća: Objasnite kakva je to izolacija kad vijećnici šeću po gradu; ako ste nas obmanuli - dajte ostavku!

Karlovačko Vijeće u utorak je održalo samo Aktualni sat, a ostale 34 točke će danas, online

Nakon što su u utorak "odradili" samo Aktualni sat - jer su vijećnici prihvatili prijedlog da sjednicu nastave danas online, uz obrazloženje da su HDZ-ova tri vijećnika u izolaciji - današnji početak, uz tehničke poteškoće, donio je i SDP-ov zahtjev za dopunom dnevnog reda. Uzalud, naravno, jer vladajućih je danas dovoljno uz laptope.

Dubravko Golubić (SDP) tražio je posebnu točku s objašnjenjem zašto je u utorak prekinuta sjednica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Karlovac je mali, vijećnici SDP-a vidjeli su ovih dana 3 vijećnika HDZ-a za koje ste rekli da su u izolaciji ili pod sumnjom ili zaraženi. Objasnite nam kakva je to izolacija, je li Vas Klub vijećnika HDZ prevario ili ste Vi kao predsjednik Gradskog vijeća prevarili sve nas vijećnike i javnost Karlovca? Ako je tako, to je katastrofa, najbolje da podnesete ostavku isti tren! Situacija je preozbiljna da bi se na taj način zavaravalo vijećnike i javnost, plašilo s koronom; neki to jedva i dočekaju, kazao je Golubić.

Matija Furač (HDZ) odgovorio je kako je odluka o nastavku sjednice donesena većinom glasova, ali i dozvolio da se vijećnici izjasne o Golubićevom prijedlogu. Nije prihvaćen - samo četvero vijećnika oporbe bilo je za - i s 13 glasova vladajućih odlučeno je da će raditi po ranije predloženom dnevnom redu.

Ipak, Furač, a onda i neki od troje vijećnika, pojasnio je zašto ih u utorak na sjednici nije bilo.

- Štajcer  je bio kontakt kontakta, u srijeu je saznao da kontakt nije zaražena osoba, Kostolanji je testirana i negativna je, Čujko se konzultirao s doktorima, što može i sam pojasniti. Javnost nije bila obmanuta, sve je čisto i doneseno većinom glasova, izjavioa je Furač.

Golubić je primjetio kako, kad je sumnja u zarazu već otklonjena, je onda sjednica danas mogla biti uživo, u Velikoj gradskoj vijećnici, no Furač je ponovio da su o ovakvom načinu održavanja sjednice vijećnici odlučili većinom glasova. Tako ju i odrađuju, a upravo je na dnevnom redu gradonačelnikovo izvješće o radu u prvoj polovici godini.

Izdvojeno


Reci što misliš!