VIJESTI / KARLOVAC

IZVORI

Novo vodocrpilište u Mostanjskom Polju pojačava zalihe vode u Karlovcu – kvaliteta skoro kao na Borlinu

Novo vodocrpilište u Mostanjskom Polju pojačava zalihe vode u Karlovcu – kvaliteta skoro kao na Borlinu
foto ilustracija

Vodocrpilišta na Gazi više ne daju dovoljne količine vode pa su traženi novi izvori

Karlovac će dodatne zalihe vode dobivati iz Mostanjskog Polja: tamo će biti novo vodocrpilište, koje će s ostalima osiguravati dovoljno vode za Karlovac.

Kazao je to dogradonačelnik Ivan Mrzljak, pojasnivši kako je zbog manje izdašnosti vodocrpilišta Gaza I, II i III – Karlovcu ljeti treba oko 280 kubika u sekundi – ViK prije 4-5 godina krenuo u traženje novih izvora vode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pronašao ih je u Mostanjskom Polju. Tamo su napravljene dvije bušotine, na više od 90 metara dubine, i ispod kamenih ploča je voda skoro kao na našem najpoznatijem vodocrpilištu Borlinu. U ovom trenutku se radi izmjena Prostornog plana Karlovačke županije i GUP-a Karlovca, što će omogućiti da se na Mostanjskom Polju formira vodocrpilište koje će davati gotovo dovoljne količine vode za cijelo područje grada; uz postojeća, Karlovac će imati sigurnu vodoopskrbu vodom, najavio je Mrzljak.

Napomenuo je da građani ne trebaju brinuti za kvalitetu vode: ona se na svim vodocrpilištima u gradu svakodnevno kontrolira, a dodatnu kontrolu obavlja i Zavod za javno zdravstvo.

Izdvojeno


Reci što misliš!