VIJESTI / KARLOVAC

OGLASIO SE

Mandić o Radio Karlovcu: Čekam očitovanje Nadzornog odbora, ali uprava tvrtke je, osim za poslovanje, odgovorna i za međuljudske odnose

Mandić o Radio Karlovcu: Čekam očitovanje Nadzornog odbora, ali uprava tvrtke je, osim za poslovanje, odgovorna i za međuljudske odnose
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Mandić je potvrdio da je predsjednik NO obavio razgovor sa zaposlenicima i direktorom Hrvatskog radio Karlovca

Iako još čeka očitovanje Nadzornog odbora o situaciji na Hrvatskom radio Karlovcu, gradonačelnik Damir Mandić poručio je kako je uprava tvrtke, osim za poslovanje, odgovorna i za međuljudske odnose, te da nema nikakvih pritisaka na uređivačku politiku jedinog gradskog medija i njegove zaposlenike.

Vijećnici Živog zida, podsjetimo, pozvali su gradonačelnika, ali i kolege u Gradskom vijeću, da daju potporu zaposlenicima HRK-a koji "trpe dugogodišnje maltretiranje" i "puste ih da slobodno pišu, bez diktatorske čizme i pritiska HDZ-a."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O problemima u toj gradskoj tvrtki zaposlenici su gradonačelnika izvijestili pisanim dopisom, a potom i usmeno pročelnika Ureda gradonačelnika i predsjednika NO HRK-a Stjepana Mrežara.

Zamoljen za komentar cijele situacije, gradonačelnik je za KAportal odgovorio:

"Nakon prošle sjednice Gradskog vijeća dio zaposlenika Hrvatskog radio Karlovca dostavili su mi potpisani dopis. Dostavio sam ga predsjedniku Nadzornog odbora Stjepanu Mrežaru, te zatražio očitovanje.

Predsjednik NO je obavio razgovore sa zaposlenicima potpisnicima dopisa, te s direktorom tvrtke koji je dostavio i pisano očitovanje.

U narednim danima održat će se sjednica Nadzornog odbora na kojoj će donijeti svoj službeni stav.

Što se tiče samog dopisa dijela zaposlenika tvrtke Hrvatski radio Karlovac, pričekat ću očitovanje Nadzornog odbora, ali ovdje mogu reći da je uprava tvrtke osim za poslovanje i organizaciju posla, odgovorna i za međuljudske odnose unutar tvrtke.

Ovaj moj stav odnosi se na sve gradske tvrtke i ustanove što kontinuirano i naglašavam.

Naravno, svi zaposlenici trebaju zajednički doprinositi pozitivnom radnom okruženju.

U ovom slučaju, odgovornost svih je veća jer se radi o javnom servisu koji je na usluzi svim građanima grada Karlovca.

Kao gradonačelnik, mogu samo naglasiti da nema pritisaka s bilo čije strane na uređivačku politiku niti prema bilo kojem zaposleniku Hrvatskog radio Karlovca i Karlovačkog tjednika.

Grad Karlovac je uložio proteklih godina znatna financijska i materijalna sredstva kako bi gradski mediji mogli što kvalitetnije obavljati svoju javnu uslugu."

Izdvojeno


Reci što misliš!