VIJESTI / KARLOVAC

NABUJALE RIJEKE

Je li Karlovac spreman u slučaju novih poplava? Dok ne budu gotovi nasipi i cjelovit sustav obrane od poplave, ostaju box barijere

Je li Karlovac spreman u slučaju novih poplava? Dok ne budu gotovi nasipi i cjelovit sustav obrane od poplave, ostaju box barijere
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Box barijere se neće micati dok se cijeli sustav obrane od poplava ne uspostavi

- Sustav funkcionira, a mi kao Grad u okviru svojih nadležnosti i operativnih snaga koje čine DVD-i, zaposlenici gradskog sustava i tvrtki sa svim materijalnim sredstvima smo spremni. Nadam se da neće trebati, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, odgovarajući na današnjem Aktualcu karlovačkog Gradskog vijeća Alenku Čujku (HDZ), na pitanje jesmo li spremni za eventualne poplave.

Mandić je kazao kako je baš jučer održan sastanak Stožera s predstavnicima Hrvatskih voda, koje vode glavnu organizacijsku riječ kod poplava, a na to dodaju operativne snage grada Karlovca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prošle smo godine nakon analize poplave malo digli razinu organizacije jer smo vidjeli gdje neke stvari mogu ići kvalitetnije i u organizaciji i posloženosti sustava. U ovom smo trenutku spremni reagirati na poplavu, rekao je Mandić.

Govoreći o izgradnji sustava obrane od poplava Karlovca, rekao je da dio nasipa koji se gradi prema mjerama 2 i 4 na Logorištu, Maloj Švarči, Mostanju i Turnju napreduje, ali i da će radovi jednim dijelom stati jer se mogu odrađivati dok je suho vrijeme.

- Ono što je važno za ljude s tog područje je da su tamo i dalje box barijere i s Hrvatskim vodama je zaključeno da se neće maknuti dok se cijeli sustav ne uspostavi. Za Mjeru 5, zid od Selca do Rečice, provedena je javna nabava za tri faze. Za drugu fazu je potpisan i ugovor za izvođenje, 1. i 3. su, na žalost, žalbe malo zaustavile, ali jako je važno da i ovaj kupski dio ulazi u vrijeme radova; vjerujem kad se završe administrativne stvari da ćemo i na tom dijelu imati radove, poručio je Mandić.

Za zadnjim obilnijim kišama ponovo su počele bujati i karlovačke rijeke... FOTO GALERIJA... 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!