VIJESTI / KARLOVAC

EPIDEMIJA NE JENJAVA

Pripreme za "najgore": Karlovačka bolnica ima dovoljno kreveta za smještaj oboljelih od koronavirusa - zatreba li, preuredit će se i "Donja bolnica"

Pripreme za

U Bolnici je 29 kreveta za liječenje COVID-19 bolesnika, zatreba li, moguće je još 37 dodatnih, a ako i to ne bude dovoljno, za takve će bolesnike biti pripremljena cijela zgrada bolnice Švarča 1

U Općoj bolnici Karlovac sasvim je dovoljno kreveta i respiratora za oboljele od koronavirusa, no uzme li epidemija maha, najprije će se pripremiti dodatni ležajevi, a onda i cijela "Donja bolnica".

Potvrdio nam je to ravnatelj Nikša Antica, napomenuvši da je organizaija bolničkih kapaciteta za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 u Općoj bolnici Karlovac planirana  ovisno o mogućoj progresiji epidemije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako postojeći stacionarni kapaciteti za liječenje COVID-19 bolesnika na Odjelu infektologije omogućava trenutno liječenje 29 bolesnika od čega je predviđeno 6 kreveta za bolesnike na respiratoru. Trenutno su u bolnici hospitalizirana 22 bolesnika, od toga 2 u COVID respiracijskom centru.

- Za slučaje većeg broja oboljelih omogućeno je još dodatnih 37 kreveta za liječenje COVID-19 bolesnika, a u slučaju popunjenosti navedenih kapaciteta i daljnje progresije epidemije bit će pripremljena cijela zgrada bolnice Švarča 1 za zbrinjavanje i liječenje bolesnika pozitivnih na COVID-19. Smatramo da smo ovog trenutka uspostavili organizaciju rada koja omogućava pravovremenu i učinkovitu zdravstvenu zaštitu u okviru propisanih epidemioloških mjera, kako za COVID-19 pozitivne bolesnike, tako i sve ostale koji zahtjevaju liječenje kroz polikliniku ili odjelno liječenje, naglasio je Antica i napomenuo kako će reorganizaciju rada bolnice u budućnosti odrediti moguća progresija pandemije u korelaciji s postojećim ljudskim resursima i u skladu s naputcima Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Izdvojeno


Reci što misliš!