VIJESTI / KARLOVAC

INFRASTRUKTURA

Zbog pandemije moguće produženje rokova za rekonstrukciju D-6 kroz Karlovac? Dio do Borlina za dva mjeseca otvoren za kamione

Zbog pandemije moguće produženje rokova za rekonstrukciju D-6 kroz Karlovac? Dio do Borlina za dva mjeseca otvoren za kamione
Grad Karlovac

Radovi na dionici od Gradišćanske ulice do kućnog broja 53 na Borlinu trebali bi završiti u drugoj polovici prosinca čime bi se omogućilo puštanje prometa kamiona

Na radove utječu i događaji vezani uz pandemiju korona virusa i mogu uzrokovati probleme s isporukom materijala, smanjenjem broja radnika i u konačnici mogu utjecati i na predviđene rokove.

Poručili su to iz Grada, napomenuvši kako je održana redovna koordinacija radova na rekonstrukciji Državne ceste DC 6 na dionici od rotora Dubovac do Borlina, ukupne dužine 3,6 kilometara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Radovi se izvode na dva gradilišta. Na dionici od rotora na Dubovcu do Ul. R. Boškovića cilj je da se do 30. 10. 2020. godine završe sve instalacije u kolničkoj konstrukciji i ugradi nosivi sloj asfalta čime će se moći uspostaviti kvalitetnija prometna regulacija i rasteretiti okolne prometnice. Drugi dio projekta izvodi se na dionici od Gradišćanske ulice do kućnog broja 53 na Borlinu. Dogovoreno je da izvođač, nakon što je prikupio sav potreban materijal za zamjenu vodoopskrbne mreže, započne s izvođenjem radova na vodoopskrbnoj mreži 20. 10. 2020. godine. Završetak izvođenja svih radova preduvjet je da se na tom dijelu prometnice pusti promet, pogotovo kamiona, čime će se rasteretiti okolne nerazvrstane ceste grada Karlovca. Ovi radovi bi trebali završiti u drugoj polovici prosinca ove godine čime bi se omogućilo puštanje prometa kamiona, kazali su u Gradu.

Dodali su da će radovi na vodoopskrbnoj mreži i kanalizaciji biti izvedeni kako je planirano projektom, za što je i ishođena građevinska dozvola: kanalizacija od rotora na Dubovcu do Vodocrpilišta Borlin, a vodoopskrbna mreža od rotora na Dubovcu do kućnog broja 53 na Borlinu.

- Što se tiče pješačkih koridora, treba reći da su oni na inzistiranje Grada Karlovca uspostavljeni do početka školske godine osim u djelu asfaltiranja nogostupa, zbog potrebe izvođenja priključaka u Ljubljanskoj ulici. Grad Karlovac i dalje inzistira kod izvođača nadzora Hrvatskih cesta i PU karlovačke na uspostavi pješačkih koridora i maksimalnom poduzimanju svih mjera na gradilištu za sigurnost pješaka, zaključili su u Gradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!