VIJESTI / KARLOVAC

KORONA U GRADU

Prosječno 22 Karlovčana dnevno obole od koronavirusa - u samoizolaciji najviše školske i vrtićke djece

Prosječno 22 Karlovčana dnevno obole od koronavirusa - u samoizolaciji najviše školske i vrtićke djece

U odnosu na druge, to je prihvatljiv broj oboljelih

- Protekla dva tjedna prosječno u Karlovcu od koronavirusa dnevno obole 22 osobe, na razini županije 56 i u odnosu na druge to je prihvatljiv broj oboljelih, za sad mjere donekle daju rezultate. Vidjet ćemo što će donijeti budućnost jer je nemoguće predviđati kretanje stvari. Osnovna stvar je da nastojimo obraniti zdravstveni sustav jer bolesnici koji se sada javljaju u težem stanju su nego oni prije, sve više ih završava u bolnicama i to je kritična točka koju nastojimo obraniti da ne dođe do pucanja sustava, izjavio je Stjepan Mrežar, načelnik Stožera civilne zaštite grada Karlovca, napomenuvši da rade u suradnji sa Županijskim stožerom.

Govoreći o koronavirusu u gradskom sustavu, u kojem su uz gradsku upravu, njene tvrtke, ustanove, vrtići i škole, rekao je da je trenutno 17 zaraženih i 121 osoba u samoizolaciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U školama i vrtićima je zaraženo 12 zaposlenih i 1 dijete, u samoizolaciji je 9 zaposlenih i 111 djece. U gradskim tvrtkama 2 su osobe zaražene i 1 u samoizolaciji, u ustanovama 2 zaražene, u gradskoj upravi jedan oboljeli, naveo je Mrežar.

Podsjetio je kako je početkom ovog mjeseca, suradnjom Grada, ustanova i tvrtki, uvedeno covid redarstvo koje u odorama Civilne zaštite kontrolira poštivanje mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom u kafićima, prodavaonicama, obrtima.

- Jučer su obišli 35 objekata: 11 caffe barova, 13 dućana, 6 frizerskih salona, 1 pekarski obrt, 2 uslužna objekta i dva s igrama na sreću. Ono što mogu je dati opomene u slučaju nepoštivanja mjera i napraviti prijavu prema inspektaratu civlne zaštite i Državnom koje može kažnjavati pravne osobe za nepoštivanje mjera, pojasnio je Mrežar.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!