VIJESTI / KARLOVAC

PROMJENA PLANA

Bivša Vojna ambulanta u Zvijezdi ipak neće postati dio Doma umirovljenika - sad ima novu namjenu, za uređenje treba oko 14 milijuna kuna

Bivša Vojna ambulanta u Zvijezdi ipak neće postati dio Doma umirovljenika - sad ima novu namjenu, za uređenje treba oko 14 milijuna kuna

Prvotno je planirano da u nekadašnjoj Vojnoj ambulanti budu smješteni korisnici Doma sv. Antun, oboljeli od Alzheimerove bolesti

Nekadašnja Vojna ambulanta u Klaićevoj ulici u Karlovcu neće, kako je to prvotno planirano, postati depadansa obližnjeg Doma sv. Antun, već Centra za socijalnu skrb.

Najprije se, podsjetimo, priželjkivalo tu zgradu pretvoriti u dio Doma umirovljenika, i to za teško bolesne korisnike, no ispostavilo se da bi smještaj oboljelih od Alzheimerove bolesti po osobi mjesečno stajao više od 9.000 kuna. Čak i uz sufinanciranje, na koje je teško računati, smještaj bi za korisnike bio preskup pa se od proširenja Doma u ovu zgradu odustalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, ne i od njenog korištenja uopće. Umjesto Karlovačkoj županiji, kako je to bilo  2017., država ju je lani na korištenje dala Centru za socijalnu skrb.

- Zgrada Vojne ambulante  vlasništvo je Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Temeljem odluke Ministarstva državne imovine o davanju na uporabu predmetne nekretnine, od 20. veljače 2019. te Ugovora o dodjeli na uporabu od 20. veljače 2019., poslovna zgrada u Karlovcu, Vjekoslava Klaića 3,  površine 1232 m2, dodijeljena je na uporabu Centru za socijalnu skrb Karlovac u svrhu smještaja djelatnika, inventara i opreme, kazali su nam u Karlovačkoj županiji. 

Dodali su da je zgrada prijavljena na natječaj Europskog socijalnog fonda, Unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije.

- Neovisno o rezultatima natječaja, u  roračunu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za 2021. godinu osigurana su sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije i radove na rekonstrukciji i uređenju zgrade. Vrijednost je 14,347.500 kuna, naveli su iz Županije.

Ta je zgrada trenutno, podsjetimo, prenamijenjena u privremenu karantenu, za prihvat lakše oboljelih od koronavirusa koji ne trebaju bolničko liječenje. Srećom, još nije potrebno koristiti ju za tu namjenu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!