VIJESTI / KARLOVAC

PO PREPORUCI

U školama Karlovačke županije od ponedjeljka samo najmlađi osnovci i maturanti, ostalima nastava online - ali, ima i nekih izuzetaka

U školama Karlovačke županije od ponedjeljka samo najmlađi osnovci i maturanti, ostalima nastava online - ali, ima i nekih izuzetaka

Učenici nižih razreda osnovnih škola i maturanti u ponedjeljak kreću u svoje škole, ostali će nastavu imati online

U osnovne i srednje škole u Karlovačkoj županiji od ponedjeljka će samo najmlađi osnovci i maturanti, ostali će nastavu pratiti online.

Potvrdili su nam to iz Grada i Županije, napomenuvši da će nastava 18. siječnja biti nastavljena sukladno preporukama Vlade RH, resornog Ministarstva i Stožera civilne zaštite RH. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Niži razredi osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda, te učenici završnih razreda srednjoškolskog obrazovanja od ponedjeljka 18. siječnja kreću u školu, a ostali učenici nastavu će pratiti online, kazali su.

Od deset osnovnih škola kojima je osnivač Grad, tako neće biti samo u OŠ Dragojla Jarnević i to zbog već poznate sanacije 30 dimnjaka. Na nastavu tamo idući tjedan neće nitko.

- U OŠ Dragojla Jarnević niži razredi (od prvog do četvrtog razreda) prvi tjedan nastave pratit će također on-line, nakon čega se od 25. 1. očekuje normalno pohađanje nastave u školi. Odgoda je nužna zbog radova na uklanjanju i sanaciji dimnjaka na krovištu školske zgrade, rekli su u Gradu.

U Županiji napominju da će učenici Glazbene škole Karlovac, "sukladno specifičnostima nastavnog procesa, nastavu pohađati na dosadašnji način."

No, nastava će, i "uživo" i online, u ponedjeljak početi na jednak način: savjetima o ponašanju u slučaju potresa. U školama se takve edukacije o ponašanju u slučaju elementarnih nepogoda, odnosno, izvanrednih situacija, uključujući vježbe sa žurnim službama, održavaju i inače, a sada će biti intenzivirane.

- Gradonačelnik Damir Mandić s resornim odjelom danas je održao i sastanak s ravnateljima karlovačkih osnovnih škola i dječjih vrtića po pitanju sigurnosti i protokola evakuacije u slučaju elementarne nepogode. Dogovoreno je da će svi učenici prvi školski sat 18. 1. biti upoznati s mjerama postupanja u slučaju potresa i održat će se vježba evakuacije, najavili su iz Grada.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!