VIJESTI / KARLOVAC

ZLU NE TREBALO

Karlovački osnovci novo polugodište započeli vježbom evakuacije - Karlovčanima upute o ponašanju za potresa stižu na kućne adrese

Karlovački osnovci novo polugodište započeli vježbom evakuacije - Karlovčanima upute o ponašanju za potresa stižu na kućne adrese

Sve karlovačke škole i vrtići su sigurni

Prvi dan novog polugodišta karlovački osnovci, oni najmlađi, koji su u svojim školama, učili su kako se ponašati u slučaju potresa.

Sve karlovačke škole i vrtići su sigurni nakon prosinačkog potresa, a kako sigurno iz njih izaći i ponašati se u slučaju da se tlo zatresse, učenici su saznali, odnosno, podsjetili se danas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djeca su u učionicama upoznata s načinom ponašanja za vrijeme potresa i kroz vježbu su učili kako na siguran način napustiti školu po prestanku opasnosti, kazali su iz Grada, podsjetivši da sve javne ustanove i privatne tvrtke imaju protokole postupanja u slučaju potresa.

Kako je vježba izgledala u OŠ Dubovac, danas su pratili i predstavnici Grada i karlovačkog Stožera civilne zaštite.

- Važno je da se svi pripremimo jer su procedure poznate. Svi ih moramo poznavati i po njima postupati. Samo na taj način čuvamo vlastite živote i jedni druge, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.

Osim najmlađih, i ostali će Karlovčani moći prisjetiti se kako se trebaju ponašati u za potresa. Do kraja mjeseca svim kućanstvima na kućnu adresu Grad će dostaviti upute o postupanju u slučaju potresa.

- Sve upute bit će dostupne i na web stranici Grada Karlovca www.karlovac.hr, najavili su iz Grada.

Izdvojeno


Reci što misliš!