VIJESTI / KARLOVAC

NEUPORABLJIVA I OPASNA

Oružana nakon potresa dobila crvenu naljepnicu: Oštećenja se još utvrđuju, ali sigurno će usporiti njeno pretvaranje u Centar kompetentnosti

Oružana nakon potresa dobila crvenu naljepnicu: Oštećenja se još utvrđuju, ali sigurno će usporiti njeno pretvaranje u Centar kompetentnosti

Nastala oštećenja na zgradi Oružane uzrokovana su potresom (višom silom), te će zahtijevati određene dodatne radnje koje nisu prvotno planirane

Povijesna zgrada nekadašnje Oružane u Karlovcu nakon prosinačkog potresa dobila je crvenu naljepnicu pa iako se nastala oštećenja još utvrđuju, već sad je sigurno da će dodatni radovi usporiti njeno pretvaranje u Centar kompetentnosti. Da je ovo ruglo u centru grada neuporabljivo i opasno na sramotu gradskim ocima već dugi niz godina svima nam je poznato, no sad to imamo i "napismeno". 

Potvrdili su nam to u Karlovačkoj županiji, napomenuvši da stručni pregled Oružane upravo traje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U potresu koji je pogodio Sisačko - moslavačku županiju 29. prosinca 2020., zgrada Oružane pretrpjela je vidljiva oštećenja. Nastala šteta prijavljena je Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije nakon čega je proveden vanjski pregled zgrade, temeljem kojeg je zgrada dobila crvenu oznaku (neuporabljivo zbog oštećenja). U tijeku je detaljan pregled unutrašnjosti objekta od strane ovlaštenih stručnjaka, rečeno nam je u Karlovačkoj županiji na naš upit.

Navodi se da su nastala oštećenja na zgradi Oružane uzrokovana potresom (višom silom), te da će se zahtijevati određene dodatne radnje koje nisu prvotno planirane, što će svakako će odgoditi početak radova na objektu, te u ovom trenutku nije moguće precizirati kada će oni započeti, zbog propisanih procedura u postupcima javne nabave, kažu nam još u Županiji.

A Oružana do kraja 2023. treba postati Regionalni centar kompetentnosti u podsektoru strojarstva, te elektrotehnike i računalstva, za što je nositelj projekta Tehnička škola Karlovac, te dio onog u podsektoru turizma i ugostiteljstva jer je Trgovačko-ugostiteljska škola partner opatijskom Centru.

- Navedeni centri bit će smješteni na lokaciji zgrade Oružarne na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu. Za potrebe rekonstrukcije zgrade Oružane i opremanja specijaliziranom opremom planiran je iznos od oko 55 milijuna kuna, kazali su u Županiji.

Dosad je proveden i postupak zajedničke nabave kojim je odabran konzultant koji će biti zadužen za provedbu svih postupaka nabava u okviru provedbe ovih projekata, izrađen nacrt dokumentacije o nabavi za dva postupka javne nabave: rekonstrukciju zgrade Oružane i stručni nadzor nad izvođenjem radova, a za postupak nabave rekonstrukcije zgrade sukladno zakonu provedeno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, nakon čega je nacrt dokumentacije o nabavi s nacrtom izvješća o prethodnom savjetovanju upućen kontrolnom tijelu na prethodnu provjeru prije same objave postupka nabave.

Sve to prije potresa i oštećenja nastalih u njemu. Što će donijeti crvena naljepnica, odnosno, detaljni pregledi Oružane, tek će se znati.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!