VIJESTI / KARLOVAC

TREBAT ĆE

Za potpore karlovačkim poduzetnicima i poljoprivrednicima Grad pripremio 2,5 milijuna kuna - uz dosadašnje, uvedene i nove mjere

Za potpore karlovačkim poduzetnicima i poljoprivrednicima Grad pripremio 2,5 milijuna kuna - uz dosadašnje, uvedene i nove mjere

Novac će biti dodjeljivan nakon objavljenog javnog poziva za dodjelu potpora

- Naš osnovni cilj u 2020., a nastavlja se i u ovoj godini je da onaj tko ne radi, ne plaća i sve što činimo, činimo na tragu toga da se sačuva svako radno mjesto, da svaki onaj OPG gdje ljudi sebi osiguravaju egzistenciju, nastavi i dalje raditi. Svjesni smo da će 2021. godina biti izazovna i zato smo ove korona mjere produžili na prva tri mjeseca, ali vidjet ćemo kako će se sve razvijati. Ipak očekujemo da će se i pandemija smiriti, stanje stabilizirati kako bi koliko, toliko mogli nastaviti poslovati, živjeti normalno. Početkom ožujka vidjet ćemo opet kakvo je stanje i što nam je činiti za dalje, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić na današnjoj pressici o potporama za poduzetništvo i poljoprivredu.

Sve dosadašnje mjere bit će nastavljene pa tako poduzetnici i poljoprivrednici mogu do novca za jačanje proizvodne djelatnosti, sudjelovanje na sajmovima, edukaciju, promociju i brendiranje, za nabavu mehanizacije, biljnu i stočarsku proizvodnju, pčelarstvo, poljoprivredne radove, analize, osiguranje poljoprivredne proizvodnje, ublažavanje šteta od prirodnih nepogoda..., ali tu su i nove za jačanje konkurentnosti uslužnog sektora, subvencioniranje kamata na kredite za tekuću likvidnost, sufinanciranje troškova zakupa privatnog poslovnog prostora za mjesece u kojima je bila zabrana rada u 2020. pa nadalje, potpore za nabavu dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme itd.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na službenim stranicama Grada objavljeni su pravilnici o dodjeli bespovratnih potpora male vrijednosti za subjekte malog gospodarstva i poljoprivrednike i pozivamo sve zainteresirane da se uključe u javno savjetovanje. Svaki komentar i sugestija su dobrodošli, poručila je pročelnica Daniela Peris.

Nakon što javno savjetovanje završi, bit će objavljen javni poziv za dodjelu potpora, najkasnije u ožujku. Zahtjevi će se zaprimati online, a za potpore u  poljoprivredi moći će se dostaviti i fizički.

Za potpore gospodarstvu planirano je 1,248.500, a poljoprivrede 1,293.900 kuna kuna. Korisnici mogu dobiti maksimalno 50.000 u poduzetništvu, odnosno, 60.000 kuna u poljoprivredi.

Izdvojeno


Reci što misliš!