VIJESTI / KARLOVAC

GRAD UGODNOG...

Birač upozorio na još jedno karlovačko ruglo: Horor zgrada na Švarči propada, a Grad joj suvlasnik?! Riješite to!

Birač upozorio na još jedno karlovačko ruglo: Horor zgrada na Švarči propada, a Grad joj suvlasnik?! Riješite to!

Riječ je o zgradi u kojoj je svojevremeno bilo kino, knjižnica, vrtić

- Šteta je da se prema građevini koja je obilježila ovaj kvart tako ponašamo. Apeliram na Grad da bar postavi daske, pozove umjetnike da naprave grafite, da se spriječi daljnje uništavanje, a onda vide s većinskim vlasnikom što planira. Ako je to u nekom doglednom vremenu, neka Grad proda svoj udio, ali dobiveni novac iskoristi za kupnju drugih nekretnina i ponaša kao subjekt, a ne objekt, poručio je Dimitrije Birač, vijećnik u GČ Grabrik i član IO Nove ljevice s današnje pressice na Švarči.

I to ispred zgrade u kojoj je nekad bilo kino, knjižnica, dječji vrtić, a već destljećima zjapi prazna i zapuštena, postavši još jedno karlovačko ruglo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bila je, podsjetio je Birač, u vlasništvu Jugoturbine, no "Grad je tada bio aktivan u uništavanju industrije, pasivan u njenom spašavanju".

- Ništa se nije poduzimalo što tajkun radi s imovinom. Tako je privatizirao 46.000 kvadrata na Krku pored mora, ovo ostavio da trune. U međuvremenu je došlo do prodaje 72 posto privatnom vlasniku, 28 posto je vlasnik Grad. Pokušao je lani prodati svoje udjele, isključivo da kaže: Ovo se više nas ne tiče, tako je kako je, ako treba neka propadne, vlasnik će se o tome brinuti. I zgrada je prepuštena propadanju, kao i  u Zvijezdi, kazao je Birač.

Stoga je prvi korak, po njegovu mišljenju, da Grad razgovara s privatnikom, većinskim vlasnikom zgrade, te vodi aktivnu politiku upravljanja imovinom.

- Ako se bude ponašao kao pasivni promatrač, kao turist kojeg se ovo ne tiče, kao vozač koji prolazi prema Mrežnici ili Dugoj Resi i kad vidi ovo pomisli: "Joj, što je ovo?!", onda neće biti ništa od toga, zaključio je Birač.

POGLEDAJTE SNIMAK TISKOVNE...

Izdvojeno


Reci što misliš!