VIJESTI / KARLOVAC

PROMJENE

Radovi na D-6 razlog nove regulacije prometa na Dubovcu - vrijedit će od ponedjeljka

Radovi na D-6 razlog nove regulacije prometa na Dubovcu - vrijedit će od ponedjeljka

Očekuje se da će ovakva regulacija prometa biti na snazi tri tjedna do mjesec dana

Radovi na rekonstrukciji D-6 kroz Karlovac razlog su nove regulacije prometa na Dubovcu koja će vrijediti od ponedjeljka, 25. siječnja.

Riječ je o faza radova za koje je za promet zatvorena Kupska ulica.
 
- Promet osobnih vozila (motornih vozila do 3,5t dozvoljene nosivosti): u smjeru Pivovare: od kružnog raskrižja Marmontove aleje, Primorskom ulicom u Ulicu Frana Supila, lijevo u Ulicu Ruđera Boškovića, Pivovarskom ulicom do Šporerove ulice i dalje na Ulicu Dubovac u smjeru kretanja
Promet vozila iz smjera Pivovare u smjeru grada ne mijenja se u odnosu na sadašnje stanje. (Državnom cestom D6 do raskrižja s Ulicom Antuna Nemčića, Ulicom Antuna Nemčića, Ulicom Luščić, Ulicom Miroslava Krleže do državnih cesta D545 ili D6 i dalje u smjeru kretanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Promet kamiona (motornih vozila iznad 3,5t dozvoljene nosivosti): od kućnog broja 18 Ulice Dubovac u smjeru centra je zabranjen promet navedenih vozila kao i Žumberačkom ulicom, Ulicom Donja Jelsa, Brdo i Brodarci. Sav navedeni promet se odvija državnom cestom D6 u smjeru Novigrad i obratno do Pivovare, odnosno, kućnog broja 18 Ulice Dubovac
 
Autobusni prijevoz:
Stajališta linijskog prometa autobusa javnog gradskog prijevoza na području gradske četvrti Dubovac ne mijenjaju se u odnosu na trenutnu situaciju na terenu, donosno, zadržava se stajališta istočno od Nemčićeve ulice na parkiralištu Nacionalnog svetišta.
Na području mjesnog odbora Borlin mijenja se ruta prometovanja linijskog prijevoza na način da će se linijski promet odvijati svojim prvotnim smjerom prometovanja državnom cestom D6 u smjeru Gornjih Stativa i obratno, javili su iz Grada.
 
Napomenuli su da nastoje čim više olakšati prometovanje spomenutim područjem i zato intenzivno surađuju s izvođačem radova kako bi regulacije prometa bile što jednostavnije s obzirom na okolnosti, odnosno, obim i složenost rekonstrukcije.

- Također smo uspješno dogovorili "izmještanje" kamionskog prometa u smjeru Novigrada i dodatno rasteretili alternativne smjerove prometovanja za građane, odnosno vozače osobnih automobila. Svi mjesni odbori i gradske četvrti redovito su na raspolaganju građanima za dodatne informacije, te dodatno komuniciramo s Dječjim vrtićem Dubovac i Osnovnom školom Dubovac kako bi korisnici i prema tim točkama nesmetano prometovali. Očekuje se da će ovakva regulacija prometa biti na snazi tri tjedna do mjesec dana, poručili su iz Grada.

Napomenuli su da im je pri svakoj novojregulacije prometa prioritet i fokus najprije na sigurnosti građana, odnosno, stanovnika na spomenutim lokacijama, a posebno pješaka i djece.

- Stoga molimo sve vozače osobnih automobila na strpljenje i razumijevanje kao i dosad, a Grad Karlovac će i dalje javnost informirati o svim novim izmjenama u prometnoj regulaciji, te u dogovoru s izvođačem u datom trenutku pronaći najbolja moguća rješenja privremene prometne regulacije, rekli su u Gradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!