VIJESTI / KARLOVAC

JOŠ SE ČEKA

Elementarna nepogoda zbog potresa u tri grada i pet općina u Karlovačkoj županiji - još se čeka odluka o proglašenju

Elementarna nepogoda zbog potresa u tri grada i pet općina u Karlovačkoj županiji - još se čeka odluka o proglašenju

Karlovac je od Karlovačke županije 15. siječnja zatražio da proglasi elementarnu nepogodu, a učinili su to i Ozalj, Slunj, Lasinja, Vojnić, Krnjak, Kamanje i Ribnik.

Elementarna nepogoda zbog potresa u tri grada i pet općina Karlovačke županije bit će proglašena ovaj tjedan, kada to učine i Sisačko-moslavačka i Zagrebačka.

Potvrdili su nam to iz Karlovačke županije, odgovarajući na upit kada će biti proglašeno stanje elementarne nepogode za Karlovac, koji je to zatražio 15. siječnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovac je u razornom potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku županiju, u Karlovačkoj pretrpio najviše štete, prijavljena su oštećenja 998 objekata.

- Do sada je na području Karlovačke županije 1560 primljenih šteta od potresa. Zahtjev za proglašenje prirodne nepogode Županiji je podnijelo 8 jedinica lokalne samouprave: gradovi Karlovac, Slunj i Ozalj te općine Lasinja, Vojnić, Krnjak, Kamanje i Ribnik. Karlovačka županija je u stalnom kontaktu sa Sisačko-moslavačkom i Zagrebačkom županijom koje još prikupljaju podatke potrebne za proglašenje prirodne nepogode. Zajednički je stav i dogovor da sve tri Županije istovremeno proglase stanje prirodne nepogode, što će biti učinjeno u narednom tjednu, kazali su nam u petak u Karlovačkoj županiji.

Izdvojeno


Reci što misliš!