VIJESTI / KARLOVAC

INVESTICIJE U ZONI

Poduzetnička zona Gornje Mekušje uskoro dobiva prve hale - u veljači se očekuje početak gradnje

Poduzetnička zona Gornje Mekušje uskoro dobiva prve hale - u veljači se očekuje početak gradnje

Od deset parcela, prodano je šest, a je li još koja pronašla kupca, bit će poznato ovih dana

Gradnja prvih hala u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje očekuje se u veljači.

Potvrdila nam je to pročelnica Daniela Peris, podsjetivši da je ova gradska zona podijeljena na 10 parcela proizvodne i poslovne namjene,  s kompletnom komunalnom infrastrukturom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad Karlovac je donio Odluku o uvjetima prodaje zemljišta s ciljem poticanja zapošljavanja prvenstveno nezaposlenih osoba s prebivalištem na području Grada Karlovca te poduzetnik tog uvjeta ostvaruje najviše povlastica. Zbog povoljne prometne lokacije i komunalne opremljenosti zona je atraktivna potencijalnim ulagačima, što može potvrditi i činjenica da je do sada prodano 6 parcela. Radi se o pretežito proizvodnim djelatnostima (metaloprerađivačka, prehrambena,) ali i uslužnim. Za sve prodane parcele u tijeku je izrada projektne i investicijske dokumentacije, te se tijekom veljače očekuje i prva građevinska dozvola i početak građevinskih aktivnosti investitora u zoni, kazala je Peris.

Od 2016. u uređenje ove zone uloženo je 17 milijuna kuna, u što su uključeni troškovi uklanjanja građevina i čišćenja prostora bivše vojarne, razminiranje, izrada urbanističkog plana uređenja.

Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja zone je 10,2 milijuna kuna, od kojih je sufinancirano iz EU fonda za regionalni razvoj 85 posto, odnosno 8,5 milijuna kuna, dok je Grad Karlovac financirao 15 posto ukupne vrijednosti projekta.

Za preostale četiri parcele natječaj za prodaju je upravo zaključen pa bi za nekoliko dana trebalo biti poznato jesu li i one dobile vlasnike.

Inače, od dosadašnje prodaje parcela u zoni Grad je uprihodio 5,736.243 kune.

Izdvojeno


Reci što misliš!