VIJESTI / KARLOVAC

KADROVSKA KRIŽALJKA

Samo je jedno mjesto, koga će izabrati? Čak šest istaknutih HDZ-ovaca pretendira da na izborima u svibnju budu kandidati za Mandićevog zamjenika

Samo je jedno mjesto, koga će izabrati? Čak šest istaknutih HDZ-ovaca pretendira da na izborima u svibnju budu kandidati za Mandićevog zamjenika

Odluku o kandidatu za zamjenika gradonačelnika karlovački HDZ trebao bi donijeti do kraja tjedna

Dok je kandidata za gradonačelnika (relativno) lako iznjedrio, odluka o tome tko će biti kandidati za zamjenika gradonačelnika karlovačkom HDZ-u znatno je teža. Zainteresiranih ima poprilično, a pozicija samo jedna.

Karlovac će, podsjetimo, po novom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi imati jednog zamjenika gradonačelnika, a ne, kao sada, dva. Otežava to odluku o potencijalnim kandidatima, a još ju težom čini nastojanje da zadovoljne budu sve struje pa će odabir kandidata biti i zanimljiv i znakovit.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pretendenata na ovo mjesto, u slučaju pobjede zamjenika Damiru Mandiću, je više, a među njima, neslužbeno doznaje KAportal, su sadašnji zamjenici gradonačelnika, direktori gradskih i podružnica državnih tvrtki, pročelnici, obrtnici.

Navodno se radi o Ivanu Mrzljaku, Andreji Navijalić, Marijani Tomičić, Ivani Fočić, Darku Stankoviću i Marinu Svetiću. Ivan Mrzljak i Andreja Navijalić aktualni su zamjenici gradonačelnika, a Marijana Tomičić je pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove. Ivana Fočić je direktorica gradskog poduzeća Inkasator a na to mjesto je došla iz Gradske toplane, gdje je pod zadnje isto bila direktorica poduzeća. Darko Stanković je pozinati karlovački poduzetnik, vlasnik klesarskog obrta inače aktivan u Obrtničkoj komori Karlovačke županije gdje već duži niz godina obnaša i dužnost predsjednika. Marin Svetić, kao i svi nabrojani, također vrlo aktivan u gradskom odboru HDZ-a, zaposlen je na mjestu voditelja Uprave šuma u Karlovcu.  

Jesu li to svi potencijalni kandidati ili će ih biti još, slijede li kakva iznenađenja i, na kraju krajeva, tko će doista biti HDZ-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Karlovca, trebalo bi se znati ovaj tjedan.

Do kraja tjedna će, najavio je u razgovoru za KAportal predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Mandić, stranka "imati posloženu priču, programski prije svega, to je u finiširanju, ali i dužnosničku".

Izdvojeno


Reci što misliš!