VIJESTI / KARLOVAC

HDZ-OVSKA POSLA

HDZ okrenuo leđa dosadašnjoj ravnateljici dječjeg vrtića koju je sam izabrao - na ovu dužnost dolazi nova stranačka uzdanica

HDZ okrenuo leđa dosadašnjoj ravnateljici dječjeg vrtića koju je sam izabrao - na ovu dužnost dolazi nova stranačka uzdanica

Na natječaj za ravnatelja Dječjeg vrtića Četiri rijeke javila se i dosadašnja ravnateljica, ali se Upravno vijeće, a onda i Gradsko odlučilo za novo ime

Dječji vrtić Četiri rijeke iduće će četiri godine voditi Anita Štefanac.

Odlučilo je tako Gradsko vijeće, uz protivljenje oporbe, potvrdivši prijedlog Upravnog vijeća ustanove. Ono je, pojasnila je pročelnica Draženka Sila Ljubenko, natpolovičnom većinom odlučilo da je najbolja kandidatkinja, od tri prijavljene, Anita Štefanac. Uz nju, prijavile su se i Jasminka Jurić, te sadašnja ravnateljica Bernarda Vuksan, koju je prije četiri godine na to mjesto izabralo Gradsko vijeće. Većinu i tada i sada u njemu ima HDZ.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sve su odgojiteljice predškolske djece i sve ispunjavaju uvjete. Nakon obavljenih razgovora, natpolovičnom većinom Upravno vijeće je predložilo da ravnateljica bude Anita Štefanac, obrazložila je prijedlog Sila Ljubenko.

Nezavisni vijećnik Dubravko Golubić, ustvrdivši da gradonačelnik ima pravo birati svoje suradnike i da oporba na to ne može puno utjecati, napomenuo je da vijećnici nisu dobili biografije kandidatkinja, čak ni one preložene za ravnateljicu.

- Jedino znamo da ima 40 godina i stanuje u Logorištu. Mislim da to nisu dovoljne reference. Malo se udubio u to, raspitivao se i po informacijama koje imam, gospođa Štefanac navodno ima 5-6 godina rada u struci, a stručnu spremu kao i ostale dvije kandidatkinje. I to je otprilike to. S druge strane su kandidatkinje koje su dugogodišnje radnice u dječjem vrtiću; Vuksan je bila ravnateljica Četiri rijeke protekle 4 godine, i mi smo prihvaćali izvješće o radu, ako se ne varam jednoglasno; nitko nije imao primjedbe, Jurić je dugogodišnja zaposlenica vrtića, koliko znam, bavila se i organizacijom posla u vrtiću, a Štefanac posjeduje diplomu i navodno je predsjednica ogranka HDZ-a u Logorištu. To je sve što znam pa molim da nam se kaže koje su još reference, što je radila, ima 5-6 godina staža u struci, da li ima reference da vodi vrtić sa 400-500 djece, zanimalo je Golubića.

Čedomir Tatalović (Živi zid), primjetivši da nije znao da je predložena ravnateljica članica HDZ-a, zaključio je da je upravo to prevagnulo pri njenom izboru.

- Nisam znao jer to nije objavila, za razliku od ravnateljice Zorin doma koja je to objavila u molbi za natječaj i mislim da je to prevagnulo u izboru gradonačelnika. Mi nećemo podržati ovakvu odluku, izjavio je Tatalović.

No, predloženu ravnateljicu nije "branio" gradonačelnik, nego zamjenica Andreja Navijalić, ponovivši da je to prijedlog Upravnog vijeća.

-  Visoku učiteljsku školu završila u Petrinji, na poslovima odgojitelja radi od 2013., a 2016. je diplomirala na specijaliziranom programu iz područja Montessori pedagogije i radi kao Montessori odgojitelj u vrtiću na Švarči. Uz to je završavala sve stručne edukacije koje su bile, sudjelovala u svemu onome što je vrtić organizirao u proteklom periodu tako da zadovoljava sve uvjete i kriterije i ima dodatne edukacije iz Montessori pedagogije, specifične odgojne metode koje provodimo u našem vrtiću na Švarči, navela je Navijalić.

Golubić je ponovio da ga zanima ima li ikakvog iskustva u vođenju poslovnih procesa, organizaciji rada i da se nada kako navedni staž nije jedini koji ima, a Tatalović da vjerojatno sve imaju iste uvjete, "ali je prevagnulo zna se što".

Oni izbor nisu podržali, kao još troje vijećnika koje je bilo protiv, a jedan suzdržan, no Anita Štefanac izabrana je za ravnateljicu s 15 glasova. Mandat joj počinje 2. ožujka.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!