VIJESTI / KARLOVAC

IZBORNA KRIŽALJKA

HDZ predstavio kandidate i uvjeren je u izbornu pobjedu, Mandić: Ponovna kandidatura potvrđuje da smo odradili preuzete obveze

HDZ predstavio kandidate i uvjeren je u izbornu pobjedu, Mandić: Ponovna kandidatura potvrđuje da smo odradili preuzete obveze

Mandić je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, Fočić za njegovu zamjenicu, a Svetić za predsjednika Gradskog vijeća

- Naš cilj je da Karlovac bude po mjeri svih naših sugrađana, a ima potencijala i za doseljavanje novih stanovnika, uvjereni smo da kao grad možemo biti atraktivni. HDZ kao najorganiziranija stranka u Karlovcu - imamo TO u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima - stoji iza ovog programa, preuzeli smo obveze, ali naravno da smo otvoreni i prema našim simpatizerima i onima koji to nisu jer uvjeren sam da je politika ipak interes svih i vjerujem da u otvorenoj suradnji možemo raditi svi za dobro našeg grada, izjavio je na današnjem predstavljanju HDZ-ovih kandidata za čelnike Karlovca Damir Mandić, kandidat za gradonačelnika.

Aktualni gradonačelnik kazao je da ponovna kandidatura potvrđuje da su u protekle četiri godine odradili najveći dio obveza koji su preuzeli, podsjetio je kako je na početku rekao kako želi da „ karlovački problemi” budu prioriteti Vladi RH, što se i dogodilo pa je mandat obilježila sinergija Vlada – Županija – Grad, od obrane od poplava, do cestovne i željezničke infrastrukture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Protekli mandat vezali smo za radna mjesta, društveno-socijalnu osjetljivost, energetsku učinkovitost, turizam u svrhu radnih mjesta, revitalizaciju kulturnih dobara. Ušli smo duboko u sve to, neke probleme riješili, neki su pred početkom rješavanja. U novom mandatu gospodarstvo i demografija su teme na koje ćemo staviti naglasak, a na njih se nadovezuje društveno-socijalna osjetljivost, pametni, odnosno, zeleni grad, rekao je Mandić.

Naglasio je da je Poslovna zona Gornje Mekušje, u kojoj je pressica i održana, jedno od dobrih postignuća, za koju očekuje da će do kraja godine biti prodane i preostale tri parcele, najavio da je sljedeća na redu zona Selce koju će treći trak i novi izlaz s autoceste potpuno otvoriti gospodarstvenicima.

U sljedećem mandatu slijedi smanjenje prireza iako još ne zna koliko, te poreza na potrošnju, daljnja okrenutost sufinanciranju iz EU fondova, novi prostorni planovi za Luščić i ŠRC Korana koji će definirati daljnji razvoj Karlovca, te rad na ravnomjernom razvoju svih dijelova Karlovca.

Daljnji razvoj grada cilj je i Ivani Fočić, HDZ-ovoj kandidatkinji za zamjenicu gradonačelnika. Ekonomistica je i magistra međunarodnih poslova i diplomacije.

- S pozicije zamjenice gradonačelnika najveći doprinos dat ću u područjima gospodarstva, obzirom na svoju iskustvo i struku, ponajprije poduzetništvo, energetika i slično, a i sve ostale poslove koji se od mene očekuju radit ću marljivo i krajnje odgovorno. Vjerujem da svojim iskustvom i kompetencijama mogu napraviti dobre stvari za svoj grad i svoje sugrađane jer Karlovac je moj grad, kojeg volim, poručila je Fočić.

Marin Svetić, potpredsjednik karlovačkog HDZ-a, nosit će HDZ-ovu listu za Gradsko vijeće. Ovaj diplomirani inženjer šumarstva "treća generacija šumara u obitelji", voditelj je Uprave šuma Podružnice Karlovac.

- Uvjeren sam da će HDZ na izborima u svibnju još jednom pokazati snagu i zajedništvo i da ćemo polučiti još jednu izbornu pobjedu. HDZ-ova lista za Vijeće bit će spoj mladosti i iskustva, a svojim radom, znanjem i inicijativama doprinjet ćemo kvalitetnom radu Vijeća, a time i boljitku našeg grada i sugrađana. Sve nas vodi ljubav prema Karlovcu i u ovu izbornu utrku ulazimo čista srca i iskrenih namjera. HDZ je prvi izbor građana i žitelja naše županije; upornim i marljivim radom, znanjem i sposobnošću, projektima i ulaganjima, zavrijedili smo povjerenje naših ljudi, zaključio je Svetić.

Izdvojeno


Reci što misliš!