VIJESTI / KARLOVAC

LOKALNI IZBORI

Točno dva mjeseca prije izbora, u Karlovcu samo jedan službeni kandidat za gradonačelnika - Mandić zasad bez konkurenata!

Točno dva mjeseca prije izbora, u Karlovcu samo jedan službeni kandidat za gradonačelnika - Mandić zasad bez konkurenata!

Na izbore će sigurno SDP, Nezavisna lista Davora Petračića, Možemo, ProbudikA, Živi zid, Domovinski pokret, Most, HNS, Reformisti, a hoće li svi imati svoje kandidate za gradonačelnika Karlovca ili će se okupljati oko nekih treba tek vidjeti

Dok drugi gradovi bilježe popriličnu gužvu među pretendentima za gradonačelničku fotelju, a Zagreb ih za sad ima već 12, točno dva mjeseca prije lokalnih izbora, Karlovac ima samo jednog kandidata, sadašnjeg gradonačelnika Damira Mandića.

Kandidate za gradonačelnika i njegovu zamjenicu, Mandića i Ivanu Fočić, javno je do sad predstavio samo HDZ, ostale stranke i nezavisne liste ponašaju se kao da su izbori još daleko, a praktički su pred vratima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svojevremene najave karlovačke oporbe o zajedničkom izlasku na izbore, a onda i kandidatu za gradonačelnika, kao i poruke da će u siječnju već s imenima izaći pred Karlovčane, nisu ostvarene. Možda to i ne treba čuditi jer iako su, valjda, svi svjesni da jedino ujedinjeni mogu (pokušati) ugroziti HDZ u Karlovcu, za dogovor je potreban kompromis, a do njega se teško dolazi. Pogotovo kad treba zatomiti vlastite ambicije nauštrb zajedničkih ciljeva pa je utopijski očekivati da će do dogovora, barem za ove lokalne izbore, uspjeti doći. Dok HDZ već radi kampanju putem društvenih mreža veličajući svoje projektne uspjehe, bar dvaput tjedno tiskovne konferencije ima Dimitrije Birač, predvodnik karlovačke Nove ljevice. Na izbore će sigurno SDP, Nezavisna lista Davora Petračića, Možemo, ProbudikA, Živi zid, Domovinski pokret, Most, HNS, Reformisti, a hoće li svi imati svoje kandidate za gradonačelnika Karlovca ili će se okupiti oko jednog kandidata za gradonačelnika i jednog za zamjenika treba tek vidjeti. 

Kako sad stvari stoje, prije možemo očekivati pojedinačne izlaske više oporbenih kandidata, pa onda će se eventualno u drugom krugu može davati podrška jednom tko uđe, ako uopće i bude drugog kruga. Hoće li netko moći ugroziti Mandićevu pobjedu treba tek vidjeti. Njemu je sad ionako veća opasnost oporba u vlastitoj stranci, nego izvan nje.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!