VIJESTI / KARLOVAC

BUDUĆA ATRAKCIJA

Centar "Nikola Tesla" na Rakovcu još će pričekati otvorenje - bit će potpuno opremljen do kraja godine, druga faza radova gotova, ugovara se treća

Centar

U sklopu cijelog projekta bit će osigurana i sredstva za izgradnju parkirališta ŠSD Mladost tako da će definitivno ovaj dio Rakovca dobiti novi izgled.

Karlovac bi do kraja godine trebao dobiti novu znanstveno - turističku atrakciju: Nikola Tesla Experience Center.

Do tada trebaju biti završeni radovi na izgradnji i opremanju ovog centra na Rakovcu, pored Gimnazije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sukladno potpisanom Okvirnom sporazumu, završena je druga faza izvođenja građevinskih radova na objektu NTEC te slijedi ugovaranje treće faze, a sve prema planiranoj dinamici izvođenja radova. Daljnje izvođenje radova na objektu usklađeno je sa provođenjem aktivnosti predviđenih u sklopu prijave projekta na financiranje kroz ITU mehanizam za Veće urbano područje Karlovac - Duga Resa - Ozalj, kažu nam u Karlovačkoj županiji.

Projekt je prijavljen na Poziv za dostavu projektnog prijedloga u postupku izravne dodjele bespovratnih sredstava i trenutno je u završnoj fazi evaluacije. EU financiranje projekta iznosilo bi 23 milijuna kuna, čime će se pored opremanja objekta osigurati i sredstva za uspostavu poduzetničke infrastrukture. 

Dodaju i da će u sklopu te prijave biti osigurana i sredstva za izgradnju parkirališta ŠSD Mladost tako da će definitivno ovaj dio Rakovca dobiti novi izgled. Završetak svih radova na izgradnji i opremanju planiran je do kraja ove godine.

- Ukupna vrijednost investicije iznosi 42 milijuna kuna: 23 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz ITU Karlovac - Duga Resa - Ozalj, 500.000 kuna iz Operativnog programa "Konkurentnosti i kohezija 2014-2020" kroz koji je financirana izrada dijela projektne dokumentacije, dok su ostalo sredstva Karlovačke županije i partnera na projektu: Grad Karlovac, PZ Korana, Gimnazija Karlovac, vele u Županiji.

Radovi na izgradnji Teslinog centra, odnosno, najprije rušenju stare zgrade na Rakovcu, počeli su u ljeto 2019.

Izdvojeno


Reci što misliš!