VIJESTI / KARLOVAC

KUDA, KAMO I KAKO?

Bit će gužvi i prometnih čepova? S radovima na Aglomeraciji Karlovac II čeka nas nova regulacija prometa - za to napravljena prometna studija

Bit će gužvi i prometnih čepova? S radovima na Aglomeraciji Karlovac II čeka nas nova regulacija prometa - za to napravljena prometna studija
foto ilustracija - arhiva KAportala

Studija upravljanja prometom izradio je Prometni fakultet

Karlovac ove godine - i ne samo ove - očekuje realizacija Karlovca II, izgradnja kilometara vodovodne i kanalizacijske mreže, a onda i DTK mreže, nogostupa, prometnica... u različitim dijelovima grada, što će donijeti i novu regulaciju prometa. Dodaju li se tom komunalnom projektu i oni koji već traju ili trebaju početi - sustav obrane od poplava, obilaznica Turnja, rotor Logorište - kroz grad će, blago rečeno, biti izazovno voziti pa i pješačiti.

Kako to činiti na najbolji mogući način i kuda prolaziti da bismo stigli kamo smo krenuli, odgovorit će Studija upravljanja prometom za vrijeme realizacije projekta Aglomeracija Karlovac - Duga Resa, izrađena na Fakultetu prometnih znanosti. Stajala je 195.000 kuna, a njenu izradu financirali su karlovački Vodovod i kanalizacija, Grad Duga Resa i Općina Barilović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osnovni cilj Studije je usklađivanje svih planiranih radova uz što manji negativni utjecaj na mobilnost zone obuhvata. Studijom su analizirani svi dostavljeni projekti izvođenja radova, kao i sve privremene regulacije prometa te se istovremeno izrađuje i prijedlog njihova usklađivanja. Osim projekta Aglomeracije Studija je uzela u obzir i ostale javne investicije na području Karlovca i to: Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda, Hrvatske elektroprivrede, Grada Karlovca, Vodovoda i kanalizacije, Montcogima, Gradske toplane i Grada Duge Rese. Projekti drugih institucija trebaju svoju dinamiku prilagoditi dinamici projekata Aglomeracije, jer se radi o financijski i prostorno složenom projektu s definiranim rokovima od strane EU fondova te zbog toga ima prioritet, kazali su nam u Gradu.

Studija će javnosti biti predstavljena u četvrtak. Dodatno će stanovnici dijelova grada u kojima radovi budu izvođeni, o radovima, odvijanju prometa itd. biti informirani prije no što ti radovi počnu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!