VIJESTI / KARLOVAC

PROZVALI GRAD

Probudi gradskoj upravi: Mažuranićeva obala u centru grada, a nema kanti za otpad, žardinjere su u Kupi već godinama. Vi ste na potezu!

Probudi gradskoj upravi: Mažuranićeva obala u centru grada, a nema kanti za otpad, žardinjere su u Kupi već godinama. Vi ste na potezu!

- Nema niti jedne kante za otpatke na nekoliko stotina metara pa tako vlasnici pasa i šetači često koriste "privatne" kontejnere stanara za odlaganje psećeg izmeta i sitnog otpada, kažu u Probudi

- Mažuranićeva obala je u centru grada, a nema kanti za otpad, žardinjere su u Kupi već godinama.. Vi ste na potezu, poručili su iz Probudi gradskoj upravi.

U priopćenju navode:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Duž Mažuranićeve obale se proteže šetnica na kojoj po riječima stanara koji su nam se obratili za pomoć kronično nedostaje kanti za odlaganje otpadaka,nema niti jedne na nekoliko stotina metara, pa tako vlasnici pasa i šetači često koriste „privatne“ kontejnere stanara za odlaganje psećeg izmeta i sitnog otpada, i mole iste da im bace vrećice sa izmetom. Radi se o prvoj gradskoj zoni. Jedan dio šetača u nedostatku kanti na nekoliko stotina metara se odluči otpad baciti preko zidića na nasip. Toliko o sloganu „Grad je lijep koliko je čist“ Nekoliko žardinijera koje su tamo postavljenje su završile prije nekoliko godina u rijeci Kupi, odmah nakon postavljanja,koje je plaćeno gradskim novcem i na žalost i dalje su tamo. Nikada nisu bile zasađene niti održavane. Sada su na dnu rijeke, i nitko godinama ne reagira,pa ni oni koji trebaju iste te žardinijere održavati. Zašto su uopće postavljane ako je ovakvo stanje već godinama zadovoljavajuće i zašto se uopće trošio gradski novac na tzv. „uređenje“",koje je ispalo ruglo i onečišćenje rijeke u konačnici .

Na križanju Bolničke ulice i Mažuranićeve nedostaje mali okrugli šaht već mjesecima. Vozila uredno moraju prelaziti preko rupe.No već smo navikli da nečiji nemar plaćamo svi u slučaju tužbe za naknadu štete . Stanari se također žale da se njihova ulica slabo i neredovito pere i četka za razliku od susjednih ulica, pa se pitaju što su skrivili? Mole da se usporedi pranje i održavanje Ulice V. Holjevca odmah pokraj i njihove ulice, s obzirom da obje potpadaju pod istu zonu i plaćaju jednako komunalnu naknadu. Sada ste na potezu vi, dame i gospodo iz gradske uprave, stoji u priopćenju koje potpisuju Alen Kristović, Goran Turk i Zvezdana Kučinić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!