VIJESTI / KARLOVAC

CIVILNO DRUŠTVO

Karlovačkim udrugama Grad i gradske tvrtke podijelile više od milijun kuna - Mandić: Osmislite zajedničke projekte, bit će građanima atraktivniji

Karlovačkim udrugama Grad i gradske tvrtke podijelile više od milijun kuna - Mandić: Osmislite zajedničke projekte, bit će građanima atraktivniji

Grad je izdvojio 400.000 kuna, a četiri gradske tvrtke 750.000 kuna za projekte karlovačkih udruga


- Vjerujem da će odobreni projekti zaista i biti realizirani. Lani zbog korone natječaja nije bilo i vjerojatno su mnoge udruge ove jedva dočekale pa se nadam da će biti dovoljno da odrade planirano. Pozivam one udruge koje imaju slične aktivnosti da  zajednički javljaju na natječaje i u dogovoru osmišljavaju projekte. To nam još ne ide, ali u konačnici, nitko od njih ne gubi na identitetu, a za naše sugrađane će biti možda malo atraktivniji, pozvao je danas gradonačelnik Damir Mandić, govoreći o rezultatima natječaja za dodjelu sredstava karlovačkim udrugama.

Grad je dodijelio 200.000 kuna iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti podržavši 38 d 53 prijavljena projekta, a još toliko bit će izdvojeno iz Ureda gradonačelnika, na čiji je natječaj stigla 51 prijava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Četiri gradske tvrtke, pak, za potpore udrugama izdvojile su 750.000 kuna: Inkasator 100.000 za 17 prihvaćenih projekata, Zelenilo 150.000 kuna za 25, Čistoća 200.000 za 23, a ViK 300.000 za 28 projekata.

Projekti koje će udruge provoditi zahvaljujući i ovim donacijama odnose se na različita područja, od sporta i kulture do rada s djecom i starijim osobama.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!