VIJESTI / KARLOVAC

DOBRO ĆE DOĆI

FOTO, VIDEO Karlovački vatrogasci donacijom dobili novi dron: Uvelike će nam pomoći, posebice u nadzoru teško dostupnog terena

FOTO, VIDEO Karlovački vatrogasci donacijom dobili novi dron: Uvelike će nam pomoći, posebice u nadzoru teško dostupnog terena

Telemach Hrvatska je 10 vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj donirala dronove i mobilne telefone

- Dron će nam uvelike pomoći u našem poslu, posebice u nadzoru teško dostupnog terena iz zraka, a što je za područje Karlovca vrlo specifično zbog čestih poplava s kojima se na ovom području susrećemo. Dodatno se zahvaljujemo i na održanim edukacijama jer su nam uvelike pomogli u pripremi i obuci vatrogasaca za korištenje drona u budućnosti, izjavio je Miroslav Rade, zapovjednik JVP-a Karlovac, za današnjeg uručenja drona i mobilnog uređaja za upravljanje.

Karlovački vatrogasci dobili su ih od tvrtke Telemach Hrvatska, koja je 10 vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj donirala dronove i mobilne telefone u ovogodišnjoj DRONaciji, nakon javnog natječaja. Projekt je započela 2017. i od tada ih donirala 25.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Protekla 2020. bila je drugačija na puno načina, no bez obzira na izazove koje je donijela, nastavili smo s dodatnim ulaganjem u naše društveno odgovorno poslovanje i zaštitu okoliša. Tako smo i četvrtu godinu ponosan partner vatrogascima u zaštiti prirodnih ljepota ali i sigurnosti imovine i ljudi. Vjerujemo kako će donirani dron značajno pomoći Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Karlovca u daljnjoj zaštiti građana i imovine, rekla je Andrea Šalinović, BTL i event koordinatorica u Telemachu Hrvatska.

Uoči preuzimanja donacije, vatrogasci JVP-a Karlovac imali su općenitu virtualnu, a potom i terensku edukaciju u Karlovcu kako bi učinkovitije upravljali dronom kada im zatreba.

Pogledajte fotogaleriju i video!

 

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!