VIJESTI / KARLOVAC

NOVI PROJEKT

Tehnička škola modernizira obrazovne programe i slaže nove koje gospodarstvo traži - najsuvremeniji kabineti u budućem Centru kompetentnosti

Tehnička škola modernizira obrazovne programe i slaže nove koje gospodarstvo traži - najsuvremeniji kabineti u budućem Centru kompetentnosti
Tehnička škola Karlovac

Projekt "STRuKA i TI" spaja gospodarski i obrazovni sektor u strojarstvu

Izgradnja suvremene infrastrukture, opremanje specijaliziranih kabineta s najmodernijom opremom, više praktične nastave za polaznike, unapređenje postojećih strukovnih programa, programa za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom, kao i novi formalni i neformalni programi obrazovanja odraslih - sve to zaživjet će u budućem Regionalnom centru kompetentnosti zahvaljujući projektu Tehničke škole Karlovac "STRuKA i TI".

Vrijedan je 27,6 milijuna kuna, a na njemu sudjeluje 19 partnera iz obrazovnog, javnog, civilnog i gospodarskog sektora, sve kako bi zanimanja budućnosti u strojarstvu bila u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Struka radi upravo na tome da se moderniziraju postojeći programi, neki su stari 20-30 godina, zastarjeli su, a učenike s takvim znanjima i kompetencijama "izbacujemo" na tržište. Modernizirat će se naši postojeći programi, idemo na kreiranje novog zanimanja na području numeričkog upravljanja alatnim strojevima i kada se realizira 2023., upisivat ćemo te profile, najavio je ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković na današnjoj početnoj konferenciji.

I sektor strojarstva, kao i elektrotehnike i računarstva za koji je Tehnička škola također zadužena, imat će u budućem Regionalnom centru kompetentnosti najmoderniju opremu i kabinete, a u njima će, osim učenika, moći se obrazovati i odrasli, ali i oni najmlađi.

- Sva oprema koja će se nabavljati paralelno s izgradnjom Centra je dogovorena s gospodarstvenicima, prema njihovim realnim potrebama kako bi se riješili tog jaza između potreba gospodarstva, tržišta rada i onoga što škole školuju, najavio je Janković.

Izdvojeno


Reci što misliš!