VIJESTI / KARLOVAC

DI SI BIO '93.

Kampanja budi i "duhove prošlosti"! Murganić na Facebooku prozvala Kotura "druže, di si bio '93?", on joj odgovorio ali i ispričao što je doživio!

Kampanja budi i

Murganić je komentar napisala na Facebooku KAportala ispod linka na tekst o CGO Babina gora gdje je Kotur kritizirao HDZ-ov projekt

Među onima koji su na našoj FB stranici komentirali tekst "Aktivisti protiv gradnje CGO Babina gora našli saveznike u Živom zidu..." jedna rečenica Nade Murganić, bivše ministrice, saborske zastupnice i predsjednice županijskog HDZ-a, otkrila je da su ona i Žarko Kotur, građanski aktivist koji se od početka protivi izgradnji Centra na tom mjestu - nekadašnji kolege, a možda i "drugovi".

Koje, izgleda, baš ne veže lijepa zajednička prošlost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sada aktivist, a 93. godine, šta si bio druže Žarko, napisala je Murganić u svom komentaru (i zaradila za to 6 lajkova).

I, naravno, potakla i nas da pitamo jer, za razliku od državnog nivoa, na ovom našem, lokalnom, rijetki političari svoja razmišljanja dijele u komentarima ispod novinarskih tekstova.

Najprije nju, za pojašnjenje ove rečenice, poprilično u stilu "gdje si bio '91?"

- Zanimalo me samo, kao i sve u Domu umirovljenika, kud je nestao bez pozdrava i to odmah kada ga je mobilizirala Hrvatska vojska, kratko nam je pojasnila.

Ali, Koturov je odgovor bio ipak nešto duži. I on je potvrdio da su zajedno radili u Domu umirovljenika.

- '93. sam bio u Karlovcu iz koga sam morao otići upravo zbog Vas jer nisam htio potpisati peticiju kojom bi promijenili g. Kovačevića, koji je u to vrijeme bio direktor Doma umirovljenika, a Vas stavili na njegovo mjesto! Kad sam odbio potpisati tu peticiju, a sa mnom još 40-ak djelatnika, počela je moja golgota. Moja mater, koja je Hrvatica, postala je naglo, preko noći četnička kurva, a moj otac hrvatski Srbin, ne Srbijanac, je postao četnik. Slijedom toga počela je tortura moje familije dok sam ja bio na Turnju, u Hrvatskoj vojsci kao dragovoljac. Počeli su kontinuirani pretresi stana pod optužbom da je moj otac snajperist, a moja mama je valjda dalekozorom tražila mete. Nakon toga odlučio sam otići iz Karlovca jer sam očekivao i lošije stvari od pojedinih ljudi. Normalno da je nakon toga uvažena gospođa, bivša drugarica, postala direktorica i počeo je njen vrtoglavi politički uspjeh, izjavio je Kotur.

Bivši kolege sada su na suprotnim stranama što se Babine gore tiče: Kotur na onoj koja se protivi izgradnji Centra za gospodarenje otpadom, Murganić na strani vladajućih, koji su za izgradnju.

Izdvojeno


Reci što misliš!