VIJESTI / KARLOVAC

NOVI PRIJEDLOZI

Probudi Gradu i gradskim tvrtkama: Poneko drvo, klupe i roštilj na desnu obalu Korane i već ste puno učinili!

Probudi Gradu i gradskim tvrtkama: Poneko drvo, klupe i roštilj na desnu obalu Korane i već ste puno učinili!

- Evidentno je da je desna strana Korane pomalo zaboravljena, kao i još puno stvari u gradu Karlovcu, kažu u Probudi

- Posadite poneko drvo, postavite klupe i roštilj na desnu obalu Korane i već ste puno učinili, predložili su iz stranke Probudi Gradu i gradskim tvrtkama kako skromnim sredstvima urediti "zanemarenu" stranu rijeke.

U priopćenju navode:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Korona je još uvijek prisutna pa se ponekad pitamo kakvo će biti i ovo ljeto,gdje se kupati i gdje potražiti osvježenje. Uvijek smo ponosni na naše malo, a veliko Foginovo kupalište. Iako se pokušava organizirati što više raznih sadržaja tijekom ljetnih praznika, još uvijek ih je premalo. Evidentno je da je desna strana Korane pomalo zaboravljena, kao i još puno stavri u gradu Karlovcu, u odnosu na lijevu na kojoj je i glavno kupalište. Pokosi se trava, a za ostalo kako se snađete. Imate dva roštilja ispred drvoreda jablanova pored slapa pa tko ranije ustane (bar u 7h ujutro) i zauzme ih, imat će i piknik uz Koranu. Pa predlažemo za početak povećanje kapaciteta za roštiljanje, tj. instaliranje još nekoliko klupa, stolova i roštilja. Par roštilja bi se moglo smjestiti uzvodno ispred mosta preko puta bivšeg restorana Mirna. Šumica za hladovinu je tu, ploče za sunčanje i pristup vodi za kupanje je osiguran, pristup automobilom također. Još samo klupe i roštilji nedostaju. Možda se onako usput i skloni kupaonska tuš kabina koja služi kao poklopac na šahtu već više od 2 godine. Toliko o onom sloganu Čistoće „Grad je lijep koliko je čist“, hvala im. Također, bar dva roštilja s klupama je moguće postaviti u nastavku nizvodno s druge strane mosta. Naravno, bilo bi idealno da se i poneko drvo posadi, što zbog hladovine, a i da se spriječi erozija obale. Kako već ide ona akcija par godina unazad „Posadi drvo ne budi panj“ pa možda pokrenemo Zelenilo da nešto uradi po tom pitanju. A da se još sadržaj ljeti obogati i ljetnim igrama na vodi na Foginovom kupalištu sasvim sigurno bi se povećao i broj vikend turista iz Zagreba.

Nadamo se samo da studije, planovi, programi koje drvo posaditi neće trajati nekoliko godina iako tako izgleda do sada. Pristup za spuštanje čamaca u vodu bi se isto mogao malo urediti da olakšamo našim hrabrim HGSS-ovcima, vatrogascima i roniocima prilaz u vodu. Sa ovom skromnom idejom i za grad nadamo se skromnom investicijom, već smo desnu obalu učinili zanimljivijom ne samo ljeti već i za neke dane u drugim godišnjim dobima, stoji u priopćenju koje potpisuju Alen Kristović, Goran Turk i Zvezdana Kučinić.

Izdvojeno


Reci što misliš!