VIJESTI / KARLOVAC

U PLANU

Podzemnu garažu Grad Karlovac planira izgraditi pokraj Edisona, ali koliku, kada i za koju cijenu - još se ne zna

Podzemnu garažu Grad Karlovac planira izgraditi pokraj Edisona, ali koliku, kada i za koju cijenu - još se ne zna
foto arhiva KAportala

Grad podzemnu garažu planira u okviru projekta KOD promet, financiranog iz ITU mehanizma

Podzemnu garažu Karlovac će dobiti kraj Edisona, ispod Modrušanovog parka, ali kada i kolika će ona biti, te koliko će koštati njena izgradnja još se ne zna.

Za sad je izvjesno tek da je u planu. Grad ju planira u okviru projekta KOD prometa, financiranog iz ITU mehanizma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad Karlovac prvi puta je napravio integrirani projekt koji će objedinjuje i rješava prometne probleme Karlovca, a naziva se KOD promet. Slova KOD predstavljaju početna slova triju gradova, Karlovca, Ozlja i Duga Rese, koji zajedno čine Veće urbano područje Karlovac te se projekt nalazi u Akcijskom planu strategije Većeg urbanog područja Karlovca (VUPKA). U sklopu projekta KOD promet planirano je projektiranje i izgradnja podzemne garaže u Modrušanovom parku po modelu Park and Ride. Park&Ride sustav je svjetski poznat model koji kombinira korištenja osobnog vozila i javnog prijevoza, odgovorili su nam na upit iz Ureda gradonačelnika.

Napomenuli su i da KOD promet predviđa uređenje postojećih i izgradnju novih stajališta javnog prijevoza, integraciju sustava javnog prijevoza, održivu urbanu mobilnost - promet u Zvijezdi i gradu, uvođenje električnih autobusa, pametnih autobusnih stanica, te punionica za električna vozila unutar Većeg urbanog područja Karlovac - Karlovca, Ozlja i Duge Rese.

No, koja je planirana veličina garaža u Modrušanovom parku, koliko bi ta izgradnja (okvirno bar) koštala, kada bi trebala početi, koliko je parkirališnih mjesta predviđeno itd. - ne zna se.

- Integrirani projekt mobilnosti KOD promet realizirat će se kroz financijski instrument ITU mehanizma dok će ostali detalji koje navodite u upitu biti poznati nakon završenog postupka projektiranja, naveli su iz Grada.

Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja u financijskom je razdoblju 2021.-2027.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!