VIJESTI / KARLOVAC

GRADSKO VIJEĆE

Tjedan dana prije konstituiranja karlovačkog Gradskog vijeća HDZ nije uspio osigurati većinu! Razlog - preveliki zahtjevi Domovinskog pokreta?

Tjedan dana prije konstituiranja karlovačkog Gradskog vijeća HDZ nije uspio osigurati većinu! Razlog - preveliki zahtjevi Domovinskog pokreta?

Svi predstavnici stranaka koje su osvojile mandate bili su jučer na sastanku u Gradskoj upravi

Točno tjedan dana prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Karlovca dogovora oko većine, a ni predsjednika i dopredsjednika novog saziva Vijeća još nema, neslužbeno doznaje KAportal.

Sastanak svih predstavnika stranaka koje su osvojile vijećničke mandate u Gradskoj upravi održan je jučer, no na njemu se razgovaralo samo o tehničkim detaljima sjednice koja će biti 17. lipnja, proceduri na njoj, ne i o prijedlozima za predsjednika i dopredsjednika Vijeća, članove različitih odbora i slično.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razlog je, navodno, što HDZ, bar za sad, nije postigao dogovor s njemu najpoželjnijim partnerom, Domovinskim pokretom i to zbog prevelikih zahtjeva DP-a, poput pročelničkih mjesta. No, i u samom HDZ-u, po neslužbenim informacijama, situacija je prilično napeta jer i sami malo znaju o pregovorima koji se vode.

Druga strana, SDP i Možemo, pak, miruje i čeka svoju priliku.

Tko će je iskoristiti, ako ne prije, doznat će se za tjedan dana. Ne uspiju li vijećnici izabrati predsjednika Vijeća - njegovim se izborom smatra da je Vijeće konstituirano - iz prve, imaju za to još dvije prilike, u rokovima po 30 dana. Ako to ne učine iz tri pokušaja u roku od tri mjeseca, slijede novi izbori, a to teško da će itko ovaj put riskirati.

Od 21 vijećničkog mjesta, koalicija HDZ - HSLS osvojila je 9, a 1 vijećnik AUZ-HSU već im je dao  potporu, koalicija SDP - HSS - NS Reformisti osvojila je 5 vijećničkih mjesta, koalicija Možemo - Nova ljevica - Zelena alternativa ORaH 4, a dva DP.

Izdvojeno


Reci što misliš!