VIJESTI / KARLOVAC

KONSTITUIRANJE

Mandić o tome hoćemo li dobiti Vijeće: Nismo pregovarali, ne očekujemo koalicijske sporazume, nego programsku suradnju - slušat ću i uvažavati prijedloge

Mandić o tome hoćemo li dobiti Vijeće: Nismo pregovarali, ne očekujemo koalicijske sporazume, nego programsku suradnju - slušat ću i uvažavati prijedloge

Mandić kaže da nikakvih službenih razgovora nema, a kuloarska rješenja ne može komentirati

HDZ ni sa kim o potpori u Gradskom vijeću nije pregovarao, ne očekuje koalicijske sporazume, nego programsko - projektnu suradnju, a gradonačelnik Damir Mandić slušat će i uvažavati prijedloge u interesu grada.

Kazao nam je to Mandić, stari/novi gradonačelnik i predsjednik karlovačkog HDZ-a, naglasivši da nikakvih službenih razgovora nema, a kuloarska rješenja, po kojima DP za potporu traži neka pročelnička mjesta, ne može komentirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prošli tjedan odradili sastanak Gradskog odbora HDZ-a i zaključeno je da, dok ne budu službeni rezultati izbora, ne idemo u bilo kakve službene pregovore. Naš stav je da imamo 9 vijećnika, da imamo dogovor s AUZ-HSU-om i da imamo gradonačelnika; očekujemo na tragu svih onih najava i razgovora u kampanji i rezultata za gradonačelnika da konstiutiramo Vijeće 17. lipnja, rekao je Mandić.

Ponovio je da su u kampnji jedni drugima slali poruke da će biti uključivi i otvoreni i HDZ kod toga ostaje.

- Ne očekujemo neke koalicijske sporazume i to, ali očekujemo programsko-projektnu suradnju, napomenuo je.

Dodao je da se danas očekuje odluka ŽIP-a o konačnim rezultatima izbora za gradonačelnika, a onda sutra i službeno preuzimanje mandata pa će se dalje vidjeti.

- Malo sam pratio što su stranke čiji su predstavnici izabrani u Vijeće komentirale nakon izbora. Osobno smatram da nema razloga da se Vijeće ne konstituira, pozvao bih sve i kao gradonačelnik da se konstituira, da se uvaže demokratski rezultati izbora, a onda dalje ćemo vidjeti. Kao gradončalenik sam stvarno spreman ne samo saslušati, nego i uvažiti prijedloge u interesu grada. To zvuči kao floskula, ali to je istina, poručio je Mandić.

Tvrdnje da su HDZ i DP razgovarali o potpori u Vijeću i nagađanja što se za tu potporu traži je, kao predsjednik HDZ-a, odbacio.

- Na toj razini ja ni sa kim nisam razgovarao. Mislim da smo u situaciji kada se svi moramo navikavati jedni na druge, dapače, i više uvažavati, a onda vidjeti što i kako, izjavio je.

Na konstituirajućoj sjednici HDZ će, kao stranka s najviše osvojenih mandata za predsjednika Gradskog vijeća predložiti Marina Svetića, koji je bio i nositelj kandidacijske liste.

Po zakonu, smatra se da je Vijeće, gradsko ili općinsko, konstituirano izborom predsjednika.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!