VIJESTI / KARLOVAC

STATUS QUO

Dva dana prije konstituirajuće sjednice karlovačkog Vijeća nitko nije složio većinu? Ivka: Ni sa kim još nismo razgovarali. Ako nas tko treba, zvat će nas

Dva dana prije konstituirajuće sjednice karlovačkog Vijeća nitko nije složio većinu? Ivka: Ni sa kim još nismo razgovarali. Ako nas tko treba, zvat će nas

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća je u četvrtak, za sada još nema nikakvih informacija o tome hoće li biti postignut dogovor

Dva tjedna nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika, koji su svi politički akteri spominjali kao rok poslije kojeg će razgovarati o suradnji u Gradskom vijeću, te samo tri dana prije konstituirajuće sjednice tog istog Vijeća, još se ne zna hoće li i tko imati većinu jer spomenutih razgovora i nije bilo.

Barem ne s DP-om, čija dvojica vijećnika mogu osigurati natpolovičnu većinu HDZ-u ili SDP-u s partnerima. Od 21 vijećničkog mjesta, podsjetimo, 9 je koalicije HDZ-HSLS, pet SDP-HSS, četiri Možemo-Nova ljevica, 2 DP-a, te jedno AUZ-HSU, umirovljeničke koalicije koja je potporu HDZ-u najavila nakon prvog kruga izbora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S Domovinskim pokretom, kaže njegov županijski predsjednik Vlatko Ivka, do danas nitko nije razgovarao o eventualnoj suradnji, a oni stoje pri onome što su govorili nakon izbora: podržat će sve dobre projekte i prijedloge, bez obzira čiji su.

- Za sad još nikakvih novosti. Ni s kim nismo zvanično pričali. Valjda će se to ovih dana rješavati jer Vijeće je u četvrtak; očekujemo neke razgovore. Ili imaju unaprijed nešto riješeno pa nas ne trebaju, rekao nam je Ivka.

Odbacio je nagađanja da su za potporu imali uvjete, tražili pročelnička mjesta i slično.

- Ne. Nikakvih razgovora nije bilo, ništa nismo tražili, ništa dogovorili. Za sad je tako. Nadam se da ćemo ovih dana sjesti, razgovarati vidjeti gdje, tko, kamo, kako; za sad je tako. Imamo svoja dva vijećnika, praktično, ne trebamo nikoga. Ako nas netko treba, zvat će pa ćemo sjesti i razgovarati i vidjeti što najbolje i za nas i grad i za sve, ustvrdio je Ivka.

Ponovio je da ostaju pri onome što su govorili i ranije: podržat će sve što je dobro, bez obzira s koje strane dolazilo, otvoreni su za razgovore sa svima, inicirao ih HDZ ili SDP.

- Sve što je dobro, mi ćemo definitivno podržati. Otvoreni smo za razgovore sa svim opcijama, po pitanju projekata koji su vezani za Karlovac i za razvoj grada, što je najbolje i u kojem smjeru ići, i onda donijeti odluku što je najpametnije za nas, DP, i stajati iza nekih svojih ciljeva. Svaki projekt za koji smatramo da je dobar, bilo koje opcije, ćemo podržati, svaki za koji smatramo da nije dobar, nećemo podržati i svakako ćemo nastojati provoditi svoje projekte za koje smatramo da su nužni i potrebni za grad. Ako je nešto za što smatramo da je pametno, ako je od oporbe ili vladajuće stranke ili bilo koga, sigurno da ćemo podržati, ono što smatramo da je izvan nekih naših granica normale, nećemo, poručio je Ivka.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća je u četvrtak. Smatra se da je Vijeće konstituirano kada izabere predsjednika. Za to ima tri pokušaja, u razmaku od po 30 dana. Ne uspije li, slijede novi izbori.

Izdvojeno


Reci što misliš!