VIJESTI / KARLOVAC

STIGLO LJETO

FOTO Kupališna sezona na Foginovom sutra i službeno počinje: Do kraja kolovoza u i uz rijeku obilje zabave, a sve pod budnim okom spasilaca i zaštitara

FOTO Kupališna sezona na Foginovom sutra i službeno počinje: Do kraja kolovoza u i uz rijeku obilje zabave, a sve pod budnim okom spasilaca i zaštitara

Kupališna sezona trajat će od 19. lipnja do 29. kolovoza

Korona je prošle godine stopirala sva događanja na Foginovom kupalištu, ali ove neće: od 19. lipnja do 29. kolovoza službeno će trajati kupališna sezona koja, osim uživanja u Korani, donosi i uživanje uz nju, uz brojne zabavne i sportske sadržaje, a sve pod budnim okom spasilačke službe i zaštitara.

Najavljeno je to na današnjoj pressici na Foginovom, gdje su kupači svojim dolascima sezonu već otvorili. Od sutra će to biti i službeno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To znači da će na prvom registriranom riječnom kupalištu u zemlji od 10 do 20 sati na kupače paziti spasioci, ali i zaštitari, obala biti čista, a kakvoća vode redovito kontrolirana. I dalje je tamo lift za ulazak u vodu osoba smanjene pokretljivosti, u Korani će biti još zabavnije jer aquapark dobiva nove napuhance, a škola plivanja i ovaj put čeka sve one koji žele naučiti plivati.

Na Foginovom će biti i dio Sportskih praznika 2021, što ih Hrvatski školski sportski savez organizira u cijeloj zemlji, dok će Sportsko ljeto omogućiti besplatne treninge osnovcima u različitim sportovima, a na Foginovom u atletici i odbojci na pijesku.

Sva ta događanja bit će zahvaljujući karlovačkim udrugama, naravno, uz potporu Grada.

- Događanja na Foginovom su svojevrsna uvertira u Zvjezdano ljeto. Vjerujem da ćemo se ove godine - 2020. smo preskočili, nije postojala - vratiti na onaj osjećaj iz 2019. i mi koji tu živimo imati prekrasno ljeto u kojem ćemo uživati, a to će onda biti i poziv svima izvan granica našeg grada da dođu u Karlovac, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!