VIJESTI / KARLOVAC

ZAPELO

Poništena javna nabava za projektiranje i izvođenje radova CGO Babina gora, Inicijativa za Babinu goru: Ovo je trenutak da se poništi i odluka o lokaciji

Poništena javna nabava za projektiranje i izvođenje radova CGO Babina gora, Inicijativa za Babinu goru: Ovo je trenutak da se poništi i odluka o lokaciji

Procijenjena vrijednost nabave bila je 179,9 milijuna kuna, tri pristigle ponude višestruko veće

- Mi smo uvjereni da je ovo trenutak da se poništi i odluka o lokaciji planiranog deponija na Babinog gori, te da se utvrdi postoji li odgovornost za sve što se događalo u ovih 16 godina oko nesretne Babine gore. Posebno u svjetlu najave preispitivanja odluka novog župana Šibensko kninske županije o izgradnji CGO Lećevica, novog gradonačelnika Pule o radovima na ŽCGO Kaštijun i sl., poručili su iz Inicijative za Babinu goru nakon što je Kodos donio odluku o konačnom poništenju postupka javne nabave za projektiranje i izvođenje radova CGO Babina gora.

Procijenjena vrijednost nabave bila je 179,9 milijuna kuna, tri pristigle ponude višestruko veće, od 360 do 461 milijun kuna, ipak je prihvaćena najniža kao najpovoljnija, ali onda je uslijedila žalba jednog od ponuđača i odluku o odabiru poništila je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kao ključni razlog za poništavanje postupka javne nabave u odluci KODOS-a navodi se sljedeće: "Nakon navedenog rješenja Državne komisije te presude Visokog suda RH, a zbog proteka vremena od zadnjeg očitovanja, Naručitelj se je ponovno obratio Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja kao Posredničkom tijelu razine 1 da se očituje o mogućnosti osiguranja dodatnih sredstava, a prije donošenja nove odluke o odabiru. Iz očitovanja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja od 17. lipnja 2021. godine proizlazi da, s obzirom na protok vremena i činjenicu da je alokacija za Specifični cilj 6 i 1 u okviru OPKK, u sklopu kojeg se sufinancira projekt CGO Babina gora, u prosincu 2020. godine smanjen za 100 milijuna eura, u ovom trenutku nije izvjestan pozitivan ishod postupka povećanja iznosa bespovratnih sredstava za projekt CGO Babina gora. Nadalje se navodi da u procesu programiranja za novo programsko razdoblje 2021. – 2027. još nije konačno definirana prihvatljivost izdataka kod ovakvih projekata, odnosno osigurana su samo sredstva u sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za CGO Babina gora od 17. travnja 2019.", kažu u Inicijativi za Babinu goru.

Kodos u odluci o poništenju postupka javne nabave navodi da će "započeti novi postupak javne nabave za isti predmet nabave u primjerenom roku, nakon završetka postupka prethodnog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za izmijenjenu dokumentaciju o nabavi".

Izdvojeno


Reci što misliš!