VIJESTI / KARLOVAC

ODLUKA USKORO

Rotor Logorište čeka izvođača - radovi vrijedni oko 11 milijuna kuna planirani u rujnu

Rotor Logorište čeka izvođača - radovi vrijedni oko 11 milijuna kuna planirani u rujnu

Početkom lipnja objavljen je natječaj za izvoditelja radova

Bude li odabir izvođaća tekao po planu, radovi na izgradnji rotora Logorište na D-1, vrijedni oko 11 milijuna kuna, počet će u rujnu.

Potvrdili su nam to u Hrvatskim cestama, kazavši da je početkom ovog mjeseca objavljen natječaj za izvođača radova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Početak radova planiran je za sredinu rujna, odnosno nakon završetka turističke sezone. U obzir treba uzeti i da Hrvatske vode trebaju završiti dio radova na nasipu neposredno uz rotor. Projektna dokumentacija je gotova, ishođena je građevinska dozvola, te kao što je prethodno navedeno, u tijeku je natječaj. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 11.000.000 kuna, rekli su u HC-u.

Dodali su da novo kružno raskrižje treba biti uređeno kao jednotračno kružno raskrižje s tri privoza, a privozi bi se uredili, na DC1, od mosta preko rijeke Mrežnice do mosta preko rijeke Korane, a na NC31850 do raskrižja za Malu Švarču.

- Radi planirane izgradnje nasipa za obranu od poplava sjeverno od kolnika državne ceste DC1 (nasip je u fazi projektiranja) i neriješenih imovinsko - pravnih odnosa oko zgrade jugozapadno od raskrižja sami centar rotor je postavljen cca 16 m zapadno od postojećeg sjecišta osi privoza postojećeg T raskrižja. Osi postojećih privoza sa zapada i sa istoka (DC1) su zadržane u svojim trasama od mostova pa do udaljenosti 50 m od centra rotora od kuda su uklapane u rotor u sklopu šireg područja rotora. Os postojećeg južnog privoza (NC31850) je također zadržana u postojećoj osi od raskrižja sa Ulicom Mala Švarča do 75,82 m od centra rotora od kuda se do šireg područja rotora (50 m od centra) odmiče od postojeće osi prema zapadu, a u širem području rotora (50 m od centra) se uklapa u rotor. Kružno raskrižje će imati kružni kolnik vanjskog radijusa (do rubnjaka) Rv=20m. Unutarnji radijus (rubnjak zelenog otoka) je Ru=12,5m, precizirali su u HC-u.

Izdvojeno


Reci što misliš!