VIJESTI / KARLOVAC

RADI SE I VIKENDOM

Godinu dana od nastavka gradnje obilaznice Turnja stanovnici zadovoljni dinamikom radova: Nadamo se da će sve biti gotovo po planu do srpnja 2022.

Godinu dana od nastavka gradnje obilaznice Turnja stanovnici zadovoljni dinamikom radova: Nadamo se da će sve biti gotovo po planu do srpnja 2022.

Gradnja desetljećima priželjkivane obilaznice počela je prije točno godinu dana, 1. srpnja 2020.

- Iskreno se nadamo da će do srpnja 2022. obilaznica biti gotova! Ako su u godinu dana ovoliko napravili, nadamo se da će je u sljedećih godinu dana završiti, kako nam je i obećano, rekla je za KApotal Nataša Lemić, predsjednica Udruge Naš Turanj, točno godinu dana nakon što su počeli radovi na obilaznici Turnja.

Udruga, nastala iz građanske inicijative koja je, zajedno sa stanovnicima Turnja i Karlovca, "natjerala" nadležne da napokon krenu u izgradnju obilaznice, baš kao i svi Turanjčani, pomno prate kako napreduju radovi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jako smo zadovoljni koliko i kako rade - mi gledamo laički, ne stručno - radnici su tamo i subotama, nedjeljama, neradnim danima... Vidimo da rade, na nadvožnjaku Sajevac do navečer pa mislimo da im je to prioritet, a i ovo dalje ide. I vrlo su uredni! Ne ostavljaju smeće, kad prolaze cestom, počiste zemlju, pijesak; stvarno smo zadovoljni, priča Lemić.

Dodaje da su i kratkoročne mjere za sigurnost prometa na Turnju, od kamere nadalje, pokazale rezultate. Iako je promet pojačan, vikendima ponajviše, a onaj kamionski svakodnevno, na ovom dijelu D-1 usporile su promet "mada u noćnim satima zna biti svašta". No, onoj dugoročnoj mjeri, izgradnji "obilaznice koja život znači" raduju se najviše pa se nadaju da će radovi dobro napredovati i dalje i za godinu dana obilaznica od Mostanja do Cerovca Vukmanićkog biti završena.

- Nadam se da za godinu dana otvaramo obilaznicu i da ćemo svi zajedno, Turanjčani, Karlovčani, tko god se bude želio priključiti, prvi put prošetati svih 6,2 kilometra prije nego bude otvorene za promet! Ovaj put to neće biti prosvjedna, nego slavljenička šetnja, poručila je Lemić.

Izdvojeno


Reci što misliš!