VIJESTI / KARLOVAC

DIGITALIZACIJA

Sjednice bez papira: I županijski i gradski vijećnici naslijedili laptope od svojih prethodnika - jedni bi trebali dobiti nove

Sjednice bez papira: I županijski i gradski vijećnici naslijedili laptope od svojih prethodnika - jedni bi trebali dobiti nove

Prijenosna računala za vijećnike i Grad i Županija nabavili su na početku prethodnog mandata, prije četiri godine

Županijski i gradski vijećnici radit će na prijenosnim računalima koja su naslijedili od prethodnika, no jedni će, tako je planirano, uskoro dobiti nova.

Prijenosna računala za vijećnike i Grad Karlovac i Karlovačka županija nabavili su na početku prethodnog mandata, prije četiri godine. Vijećnicima su data na korištenje za trajanja mandata pa su ih s njegovim istekom i vratili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vijećnici prethodnog saziva Županijske skupštine morali su vratiti zadužena prijenosna računala te ta ista računala sada koriste vijećnici iz aktualnog saziva. Za njih također vrijedi isti način zaduživanja i razduživanja prijenosnih računala, rekli su nam u Karlovačkoj županiji, u čijoj je Skupštini 37 vijećnika.

U prošlom sazivu karlovačkog Gradskog vijeća, vijećnici su zadužili prijenosna računala koja su u vlasništvu Grada, a nakon isteka mandata ih vratili.

- Računala su pregledana, po potrebi servisirana i podešena za rad novih vijećnika. Prije 1. sjednice Gradskog vijeća, 6.7.2021., svim novim vijećnicima, podijeljena su računala na temelju reversa i održana kratka radionica o načinu korištenja sustava e-Vijeće. Prijenosna računala je preuzelo 20 od 21 vijećnika, rekli su nam u Gradu.

Dodali su da su "zbog trenutnih financijskih mogućnosti u proračunu, vijećnici zadužili prijenosna računala iz prošlog saziva", ali...

- U jednom od narednih rebalansa ili u proračunu za 2022. godinu, planira se nabava novih računala, najavili su iz Grada.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!