VIJESTI / KARLOVAC

SREDIŠTE ZNANJA

Uskoro novi studij na karlovačkom Veleučilištu? Za kandidaturu pripremljena informatika

Uskoro novi studij na karlovačkom Veleučilištu? Za kandidaturu pripremljena informatika

Na Veleučilištu je sada 9 studija - 6 stručnih preddiplomskih i 3 specijalistička diplomska stručna studija

- Za informatiku imamo jedan program već spreman. Do sad ga nismo mogli kandidirati jer kad je kod nas akreditacija, ne smijete ništa u Ministarstvu pokretati novo. Jednako tako, i za studij sestrinstva postoji mogućnost da kompletno pređe na naše Veleučilište, izjavio je prodekan Marko Ožura na sjednici Županijske skupštine.

Odgovorio je tako na pitanje Dragutina Belavića kakva je perspektiva da se i u Karlovcu mogu završiti studiji računarstva i informatike jer, "iako je nastalo za obrazovanje kadrova u strojarstvu, Veleučilište se nadograđuje i nadopunjuje".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Veleučilište donosi našem gradu imidž znanja, inovacija, mladih ljudi, studenata i daje nam perspektivu, barem ja to tako vidim, kazao je Belavić.

Na Veleučilištu se može studirati 9 studija - 6 stručnih preddiplomskih i 3 specijalistička diplomska stručna studija: mehatronika, strojarstvo, prehrambena tehnologija, ugostiteljstvo, sigurnost i zaštita, lovstvo i zaštita prirode, poslovno upravljanje i sestrinstvo - u suradnji s Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Koliko će studenata biti u novoj akademskoj godini, tek će se znati, no u ovoj, 2020/2021. upisano ih je 2014. Od toga je 1.291 redovan student - 1.100 na stručnim preddiplomskim i 191 na stručnim specijalističkim diplomskim studijima, a 723 izvanredan - 451 na stručnim preddiplomskim i 272 na stručnim specijalističkim diplomskim studijima.

Među studentima je 30 posto onih iz Karlovačke županije, dok ih 70 posto ima prebivalište izvan nje.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!