VIJESTI / KARLOVAC

KOMEMORACIJA

Oproštaj od Bože Johe: "Ne povijest, nego budućnost će reći koliko je on bio velik čovjek i velik gradonačelnik"

Oproštaj od Bože Johe:

Posljednji ispraćaj je danas u 17.30 na Katoličkom groblju Dubovac

- Ne povijest, nego budućnost će reći koliko je on bio velik čovjek i velik gradonačelnik, kazao je potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić na današnjoj komemoraciji za bivšeg karlovačkog gradonačelnika Božu Johu.

Uz obitelj i prijatelje, na komemoraciji su bili i članovi i dužnosnici SDP-a, te predstavnici Grada, predvođeni gradonačelnikom Damirom Mandićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Joha je na čelu Karlovca bio od 2001. do 2005., a opraštajući se od njega, Hajdaš Dončić je kazao da je Božo Joha između velikih riječi i djela uvijek birao djela, radio  sistematski, uporno i u tišini: kada je, zajedno sa svojim timom, preuzimao upravljanje Gradom proračun je bio 92 milijuna kuna, na kraju njegovog mandata 167 milijuna.

Osim što je gradski proračun gotovo udvostručen, za njegova mandata, podsjetila je predsjednica karlovačkog SDP-a Dragica Malović, između ostalog, izgrađen je most između Dubovca i Drežnika, stambene zgrade za građane slabijeg socijalnog stanja i za branitelje, prva POS-ova zgrada, uređeno Korzo, podignut spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred Suda, nađen je prostor za Veleučilište, odrađen ogroman posao oko pročistača...

Božo Joha preminuo je u petak, u 77. godini života, a posljednji ispraćaj je danas u 17.30 na Katoličkom groblju Dubovac.

Izdvojeno


Reci što misliš!