VIJESTI / KARLOVAC

KLASA OPTIMIST

Na izborima karlovački Živi zid je doživio debakl, što sad rade i kako će dalje? Tatalović: I dalje postojimo, volio bih se vratiti u Vijeće

Na izborima karlovački Živi zid je doživio debakl, što sad rade i kako će dalje? Tatalović: I dalje postojimo, volio bih se vratiti u Vijeće

Prije četiri godine na lokalnim izborima osvojili su 5 mjesta u karlovačkom Vijeću, ove niti jedno

- Živi zid u Karlovcu postoji, sastaje se nas par - Marijan Fudurić, Filip Jarnević, neki koji nisu bili vijećnici i ja i raspravljamo o političkim temama i koječemu drugom. Ali osim tog povremenog druženja, nemamo drugih aktivnosti. Ispali smo iz svega za sada, a što će dalje biti ne znam, kazao nam je Čedomir Tatalović, kandidat ove stranke za karlovačkog gradonačelnika na svibanjskim izborima, te gradski i županijski vijećnik u prethodnom mandatu.

Taj prethodni mandat, bio je za Živi zid vrhunac. Naime, iako Ivan Vilibor Sinčić nije uspio postati gradonačelnik, u karlovačkom Vijeću imali su čak pet vijećnika, a u Županijskoj skupštini sedam. Podsjetimo, SDP je dobio samo tri vijećnika, kao i Nezavisna lista Davora Petračića.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ovogodišnjim izborima nisu prešli niti izborni prag.

- Žao mi je, naravno, kako mi ne bi bilo žao! Imao sam i neke druge solucije. Imamo pritisaka iz Zagreba, imaju očigledno i ove druge stranke, ali su bolje prošli. Trenutno je takvo raspoloženje naroda, bit će u budućnosti valjda i bolje. Izgubili smo kontakt sa središnjicom u Zagrebu, to je istina, to nije dobro, lokalni ogranci nisu povezani sa središnjicom i to je problem. Ona misli da je svemoguća i najpametnija, a to ne valja ni za jednu stranku, znate i sami, ocijenio je Tatalović.

Hoće li opstati i što će se karlovačkim Živozidašima dogoditi u budućnosti Tatalović ne zna, ali zna da nekoliko njegovih stranačkih kolega i on u Živom zidu ostaju. I volio bi da se za četiri godine ponovo vrati u lokalnu politiku.

- Ako budem živ! Lijep je to hobi. Uzimao sam slobodne dane da mogu biti na sjednicama, kaže nam Tatalović. 

Izdvojeno


Reci što misliš!