VIJESTI / KARLOVAC

OVO JE VEĆ BIZARNO

HDZ-ovsko uhljebljivanje dobilo novu dimenziju! Turković kao v.d. ravnatelja ŽUC-a raspisao natječaj za savjetnika ravnatelja i na njemu dobio posao - do mirovine će savjetovati Bebića?!

HDZ-ovsko uhljebljivanje dobilo novu dimenziju! Turković kao v.d. ravnatelja ŽUC-a raspisao natječaj za savjetnika ravnatelja i na njemu dobio posao - do mirovine će savjetovati Bebića?!

Da je upravo Turković potpisao raspisivanje natječaja na koji se potom sam javio i dobio posao, može se provjeriti na web stranici ŽUC-a.

Stjepan Turković novi je savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste i vjerojatno će mirovinu čekati na solidnoj plaćici u ovoj županijskoj ustanovi. No dolazak za ovo radno mjesto vjerojatno će ući u anale kao otvaranje nove dimenzije HDZ-ovskog uhljebljivanja u gradu Karlovcu.

Turković je, naime, kao v.d. ravnatelja ŽUC-a u kolovozu raspisao natječaj za savjetnika ravnatelja da bi se na njega i javio još u vrijeme dok je formalno bio v.d. s obzirom da je rok za prijavu bio svega osam dana od raspisivanja. Ostalo znamo, nakon što je razriješen dužnosti na njegovo je mjesto došao njegov stranački kolega i netom razriješeni predsjednik Upravnog vijeća ove ustanove Darko Bebić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovog puta dva kandidata

- Vezano za vaš upit u vezi natječaja za mjesto savjetnika ravnatelja možemo potvrditi da je Županijska uprava za ceste raspisala natječaj za izbor savjetnika obavljen 25. kolovoza 2021. godine te da se na natječaj prijavilo dvoje kandidata. Nakon provjere i obavljenih usmenih razgovora, donesena je odluka o izboru gospodina Stjepana Turkovića, odgovorili su u ŽUC-u na naš upit, uz opasku da je "navedeno radno mjesto u sistematizaciji ŽUC-a postojalo od ranije".  Da je upravo Turković potpisao raspisivanje natječaja na koji se potom sam javio i dobio posao, može se provjeriti na web stranici ŽUC-a

Naknadno smo zatražili i informaciju tko je bio Turkovićev savjetnik dok je on bio ravnatelj i koja je plaća za to radno mjesto. Odgovorili su da je to bio Boris Kozjan, također bivši ravnatelj, a podatak o plaći ipak nam nisu dali jer to, dodaju, nije u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka.  

Podsjetimo, KAportal je prvi pisao o nevjerojatnoj kronologiji događanja koje je zaslužne HDZ-ovce trebalo ostaviti na vodećim funkcijama u ovoj županijskoj ustanovi, a sve je krenulo kad je Turkoviću istekao mandat, pa Upravno vijeće kojim je predsjedao Darko Bebić nije raspisalo natječaj za novog ravnatelja nego je Turkovića imenovalo za vršitelja dužnosti ravnatelja.

Potom je županica Martina Furdek-Hajdin raspustila Upravno vijeće i imenovala novo, pa tako trasirala put da se tajnik Županijske organizacije HDZ-a javi na natječaj za ravnatelja, što je naravno i postao kao jedini kandidat. 

HDZ-ov plan ostvaren

Bebićevo imenovanje postalo je sumnjivo i oporbi u Županijskoj skupštini, a sve je kulminiralo kad se doznalo da prijavi nije priložen životopis i pojavila se sumnja da Bebić uopće nema uvjet za mjesto ravnatelja - a to je pet godina rada u struci. Do sada je radio kao tajnik ŽO HDZ-a, a uz to je i privatni poduzetnik koji ima trgovinu u sklopu karlovačke bolnice. 

Bilo kako bilo, HDZ-ov plan je ostvaren. Na rukovodećim pozicijama u ustanovi koja brine o županijskim cestama ostaju stranački provjereni kadrovi, ponovo se pokazalo da su natječaji samo loša predstava za javnost, a sramota za Karlovac kao grad - poligon za stranačka uhljebljivanja ostaje. Samo za one koji srama i imaju. 

Izdvojeno


Reci što misliš!