VIJESTI / KARLOVAC

OPREZNO!

Na Ilovcu i Pojatnom do 15. studenog uklanjanje starih hrastova, Hrvatske šume: Ne ulazite u ta područja, poštujte znakove!

Na Ilovcu i Pojatnom do 15. studenog uklanjanje starih hrastova, Hrvatske šume: Ne ulazite u ta područja, poštujte znakove!
Pixabay.com

Sadnja novih planirana je nagodinu

Stara stabla hrasta lužnjaka na području Ilovca i Pojatnog bit će uklonjena do 15. studenog, a nova sađena nagodinu.

Poručili su to iz Hrvatskih šuma, zamolivši građane da, radi sigurnost, ne idu na područja gdje se obavljaju radovi i poštuju postavljene znakove .

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Šumarija Karlovac prema planu proizvodnje za 2021. godinu provodi radove sječe i privlačenja u gospodarskoj jedinici Kozjača, odsjeci 8e i 9a - šumski predio Ilovac-Pojatno na području grada Karlovca. Radovi se odvijaju sukladno odobrenoj osnovi gospodarenja za gospodarsku jedinicu Kozjača koja vrijedi od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2022. godine.Navedeni odsjeci su šuma hrasta lužnjaka starosti 160 godina te je u njima propisan rad obnove šuma sanacijom. To znači da se stara i zrela stabla uklanjaju na cijelim površinama, a površine se uređuju za prihvat sjemena i novu sadnju. Sljedeći su koraci sadnja sadnica hrasta lužnjaka i daljnji radovi njege. Radovi uklanjanja stabala predviđeni su u periodu od 12. 10. 2021. – 15. 11. 2021., a ostali radovi u sljedećoj kalendarskoj godini, kazali su iz HŠ Uprave šuma Karlovac.

Izdvojeno


Reci što misliš!