VIJESTI / KARLOVAC

OKRUGLA OBLJETNICA

U čast 30 godina od osnivanja 129. karlovačke brigade HV-a i svih njezinih pripadnika, na Šetalištu dr. Franje Tuđmana postavljena 129-metarska izložba

U čast 30 godina od osnivanja 129. karlovačke brigade HV-a i svih njezinih pripadnika, na Šetalištu dr. Franje Tuđmana postavljena 129-metarska izložba
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Izložba će biti otvorena tjedan dana tako da će svi Karlovčani moći zaviriti u te teške, ali ponosne dane branitelja Karlovca.


Karlovačka 129. brigada HV-a koja je branila i obranila grad Karlovac u Domovinskom ratu danas slavi 30. obljetnicu od osnutka. Njezini pripadnici obilježili su je na zaista poseban način i to postavljanjem 129 metara dugačkom izložbom ratnih fotografija i pisanih materijala na Šetalištu dr. Franje Tuđmana.

Izložba je djelo Zdenka Barjakovića koji je predstavio ratni put slavne 129. Kroz brigadu je od 23. listopada 1991. godine kad je ustrojena do 15. prosinca 1992. godine prošlo više od 2.800 branitelja s područja Karlovca i Karlovačke županije. Živote u obrani Hrvatske dalo je 28 pripadnika 129., a ranjeno je njih 78.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas su svečanosti nazočili brojni veterani Domovinskog rata, zapovjednici i vojnici, a na otvaranje je došao i ministar branitelja Tomo Medved, kao i predstavnici Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Izložba će biti otvorena tjedan dana tako da će svi Karlovčani moći zaviriti u te teške, ali ponosne dane obrane Karlovca i njegovih branitelja. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!