POLITIČKA MANIPULACIJA?

Kako je HDZ preko karlovačkih braniteljskih udruga stao u obranu ministra Banožića – priopćenje ratnih veterana medijima poslao tajnik karlovačkog HDZ-a

- Naravno da ovo nije stav branitelja što je objavio KAportal. Neki bi samo željeli da je. Ne znam zašto HDZ grada Karlovca uvlači branitelje u političke rasprave, jedan je od komentara.

Karlovačke udruge koje okupljaju hrvatske branitelje jučer su zanimljivim priopćenjem stale u obranu HDZ-ovog ministra obrane u Vladi RH Maria Banožića u svojevrsnom verbalnom “ratu” s predsjednikom RH i vrhovnim zapovjednikom vojske Zoranom Milanovićem.

KAportal je jučer objavio priopćenje koje su potpisali predstavnici Udruge pripadnika 129. brigade HV Karlovac, Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Podružnica Karlovačke županije, te Udruge ratnih veterana i pripadnika gardijske postrojbe Tigrovi.

Kako su naveli u zajedničkom priopćenju, na njega su se odlučili nedavnim verbalnim eskapadama predsjednika RH. 

– Zgroženi smo retorikom i primitivnim vrijeđanjima ministra i dužnosnika RH od strane predsjednika… nitko, a najmanje ministar obrane ne zaslužuje pogrdan naziv “opušak”, a “gauleiter” je toliko nisko da je to teško i komentirati… sjećamo se kako je Milanović pokušao minirati proslavu obljetnice Maslenica… sjećamo se sramotne izjave kako ploče poginulim braniteljima hosovcima treba baciti, pišu jučer karlovački veterani, a cijeli tekst priopćenja možete pročitati OVDJE.

No odaslani mail novinskim redakcijama otkrio je da je ovaj “kontranapad” na predsjednika Milanovića i obrana HDZ-ovog ministra zapravo režiran u HDZ-u. I to nevješto jer informatička (ne)pismenost može puno toga razotkriti, a tako je bilo i ovog puta. 

Naime, mail je karlovačkim lokalnim medijima jučer poslao Miroslav Rade, također angažiran u braniteljskoj udruzi, ali nakon što mu ga je, uz zamolbu da ga pošalje, poslao Tihomir Mamić, istaknuti karlovački HDZ-ovac, inače tajnik GO HDZ-a aktivan i kao predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Karlovačke županije.

Objava našeg teksta izazvala je dosta reakcija i na najpopularnijoj društvenoj grupi Facebook.. 

– Naravno da ovo nije stav branitelja što je objavio KAportal. Neki bi samo željeli da je. Ne znam zašto HDZ grada Karlovca uvlači branitelje u političke rasprave. Napomenuo bi samo, da je ministar Banožić dio vladajuće stranke. Upravo iz tog razloga ostavite branitelje mirnim. Unaprijed hvala, napisao je jedan naš čitatelj.

– Toliku kičmu su ti momci imali u ratu, a sada su postali politički beskičmenjaci i dopustili si da se uvuku u ovakve rasprave skupljajući si političke simpatije vladajućih, za zadovoljenje sitnih interesa uske skupine vezane uz vodstva udruga, piše drugi čitatelj. 

Raspravu i dalje možete pratiti ovdje…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest