VIJESTI / KARLOVAC

ČLAN STRANKE

Veleučilište raspisalo natječaj za izbor dekana, v.d. Ivan Štedul, također HDZ-ovac najavio kandidaturu ali i - prozvao KAportal za direktan utjecaj na izbor?!

Veleučilište raspisalo natječaj za izbor dekana, v.d. Ivan Štedul, također HDZ-ovac najavio kandidaturu ali i - prozvao KAportal za direktan utjecaj na izbor?!

- Ne znam koji je tome razlog, ali pretpostavljam da time želite direktno utjecati na izbor novog dekana na Veleučilištu. Iskreno mi je žao zbog toga, tim više jer je naše poslovanje izuzetno transparentno i odgovorno, kaže nam Štedul.

Nakon što je dekanica Veleučilišta u Karlovcu u zadnjoj godini svog mandata na vlastiti zahtjev zbog zdravstvenih razloga razriješena dužnosti, i to zaključno s 30. rujnom ove godine, Upravni odbor imenovao je vršitelja dužnosti dekana.  

Tako je na čelno mjesto u prijelaznom razdoblju do izbora novog dekana došao Ivan Štedul, viši predavač i profesor matematike i statistike na stručnim studijima lovstva i zaštite prirode, prehrambene tehnologije, sigurnost i zaštite, i tekstilstva.

Kako je u tijeku otvoren natječaj za izbor novog dekana Velučilišta, Štedul je na upit KAportala potvrdio svoju kandidaturu.  

- Svakako ću se prijaviti na natječaj za dekana, naravno, pozivam i druge zainteresirane da se jave na natječaj, ali istovremeno želim pobijediti i nadam se toj časnoj funkciji, kazao je Štedul.  

Inače, u proteklom razdoblju Ivan Štedul bio je i prodekan za nastavu na Veleučilištu u Karlovcu, a funkciju vršitelja dekana obnaša nešto više od mjesec dana.  

- Mislim da sam funkciju prodekana za nastavu obavljao jako dobro. Uprava koju su u proteklom razdoblju činila dekanica i tri prodekana započela je odrađene reforme i projekte na Veleučilištu. Bili smo i još uvijek smo jako dobar tim. Uspješno smo prošli proces reakreditacije Veleučilišta od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Provodimo nekoliko izvrsnih projekata, a pripremamo i nove. U pripremi imamo nekoliko novih studijskih programa. Zbog svega navedenog i još puno drugih lijepih stvari osobno mislim da je logično da se prijavim na natječaj za dekana na Veleučilištu u Karlovcu i da isti tim nastavi započeto u proteklom razdoblju, kazao je Štedul.  

No, osim razgovora o kandidaturi za dekana, Štedul se osvrnuo i na tekstove KAportala u kojima, kako ističe, “u zadnjim danima u negativnom kontekstu piše o Veleučilištu u Karlovcu”.  

- Ne znam koji je tome razlog, ali pretpostavljam da time želite direktno utjecati na izbor novog dekana na Veleučilištu. Iskreno mi je žao zbog toga, tim više jer je naše poslovanje izuzetno transparentno i odgovorno. Na Veleučilištu postoji jako puno lijepih stvari. Neki drugi portali i mediji izvještavaju i o tome. Svakako se preporučamo da i KAportal počne pisati o tome. Imam osjećaj da je i Vama stalo do Karlovca i karlovačkog Veleučilišta, pa Vas pozivam da napravite i članak o pozitivnim i lijepim stvarima vezanim uz Veleučilište, naglasio je Štedul.  

Inače, osim svoje profesorske titule, Štedul je istaknuti član HDZ, a u ovom sazivu Županijske skupštine član je i odbora za obrazovanje, kulturu, sport i informiranje. 

Podsjetimo, KAportal je u posljednje vrijeme pisao o sumnji u netransparentno provedeni natječaj, po kojemu je zaposlen tajnik Veleučilišta Kristijan Čujko, o čemu je prilog napravila i istraživačka emisija "Potraga". Svoje članke ne dijelimo na "pozitivne i negativne", već radimo samo one od interesa za javnost i građane Karlovca i Karlovačke županije. U uređivačku politiku "nekih drugih portala koji lijepo pišu" ne ulazimo, a jednako tako nitko van redakcijskog kolegija nema utjecaj na uređivanje KAportala, političari pogotovo.

Izdvojeno


Reci što misliš!