VIJESTI / KARLOVAC

SKANDALOZNI ZAKLJUČCI?

Možemo! Karlovac reagira na izjave gradonačelnika Mandića: Karlovački politički prostor bogatiji je za još jednu političku perverziju

Možemo! Karlovac reagira na izjave gradonačelnika Mandića: Karlovački politički prostor bogatiji je za još jednu političku perverziju

Gradonačelnik perverzno i skandalozno zaključuje: „da je oporba kvalitetnija, i HDZ bi bio kvalitetniji”, piše Možemo! zgražajući se nad izjavama prvog čovjeka grada Karlovca.

U današnjem intervju gradonačelnika Karlovca Damira Mandića na Radio Mrežnici doznali smo da donedavni direktor Čistoće ne samo da je smijenjen s te dužnosti, nego više nije niti djelatnik gradske tvrtke. Naravno, ništa od toga se ne bi dogodilo da mediji nisu pisali o direktoru protiv kojeg se vodi sudski postupak, a onda i da je dobio lažnu potvrdu o nekažnjavanju.

KAportal je Uredu gradonačelnika jutros poslao upit na ovu okolnost, ali su nas samo obavijestili da je upit proslijeđen Čistoći. Ne znamo kad ćemo dobiti odgovor i pretpostavljamo da će informacija biti protokolarna, no intervju je svakako zainteresirao i karlovačku oporbu, pa je večeras priopćenje stiglo od karlovačke organizacije Možemo!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prenosimo ga u cijelosti... 

Naime, donedavni direktor Čistoće Tomislav Polić, član HDZ-a i čovjek poznat cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog lažne potvrde o nekažnjavanju, više nije djelatnik te tvrtke. O toj činjenici u karlovačkim se medijima oglasio i gradonačelnik Damir Mandić.

Nadzorni odbor je smijenio Polića, a on je vrlo pristojno sporazumno raskinuo ugovor o radu. (Usput budi rečeno, Polić nije ni smio ostati u Čistoći jer tamo prije ovog uspješnog direktorskog transfera nije ni radio te nema razloga da tamo ostane ni dan duže.)

Ali o tome dalje gradonačelnik ne bi govorio – i ne govori. A zapravo je ovaj istup Damira Mandića šokantan na nekoliko razina.

Prvo, on ne daje odgovore na ono što zanima sve poštene građane: - Hoće li Tomislav Polić biti prijavljen za lažno predstavljanje, zlouporabu položaja i ovlasti; i hoće li shodno tome vratiti i sve nezaslužene plaće koje je primio?

Za Mandića je očito sporazumni raskid ugovora kao džentlmenska gesta idealni balans zločina i kazne, a time i savršen kraj ove skandalozne priče koja je bahatošću s pravom zgrozila ne samo građane Karlovca i Hrvatske već i samog predsjednika.

Osim toga, gradonačelnik ne osjeća nikakvu političku odgovornost i misli da „nije dobro sve svoditi na politiku“. Jer očito politika nije to što su se gradonačelnik i vijećnici, zajedno s HDZ-ovim stručnjacima u Nadzornom odboru, oglušili na dokaze oporbenog vijećnika Dubravka Golubića o nezakonitosti Polićevog imenovanja, a očito nije ni to što je pokušao uvjeriti i obmanuti karlovačku javnost da nitko na ove malverzacije nije reagirao.

Tako gradonačelnik poručuje da je, nakon mentaliteta Karlovčana, kriva i neučinkovita oporba jer nije dovoljno upozoravala na malverzacije. Jer nemoguće je da kriv bude Polić i ostali HDZ-ovci, članovi NO Čistoće i Skupština Čistoće – gradonačelnik.

Pa onda perverzno i skandalozno zaključuje: „da je oporba kvalitetnija, i HDZ bi bio kvalitetniji”.

Naime gradonačelnik Damir Mandiću ni ne misli da HDZ i on sam trebaju biti najbolji mogući zbog građana koji su ih birali. To je logika vlasti koja građanima poručuje da može biti kakva hoće.

U jednome gradonačelnik ima pravo, ovdje nije dobro sve svoditi na pitanje politike. Ovdje sve treba svesti na pitanje morala, pitaju u Platformi Možemo! Karlovac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!